Edt İlklerle Perde Açacak

Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT), "Anlatılan Senin Hikayendir" isimli oyunla Erzurum seyircisine ilkleri yaşatacak.

EDT Müdürü Levent Aras, tiyatroda düzenlediği basın toplantısında, EDT sanatçılarından Cengiz Toraman'ın yazıp oynadığı "Anlatılan Senin Hikayendir" isimli oyunun yönetmenliğini üstlendiğini söyledi.

Aras, herkesin 5 Aralık Perşembe günü saat 19.30'da sahne almak için hummalı bir çalışma içinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Bu oyunla birçok ilke imza atacağız, onun heyecanını duyuyoruz. EDT tarihinde ilk kez tek kişilik bir oyun sahnelenecek. Belki de tek kişilik bir oyun olarak adı geçse de 8 hatta 10 karakterin ve birçok öykünün barındığı bir oyun. Aslında çok zengin. Bu oyun 10 oyuncuyla da oynanırdı. 10 farklı kostüm ve dekor da yapılırdı ama biz bir ilke imza atıyoruz. Tam bir meddah da değil, tam bir standup da değil. İzleyicilerimizin de gelip anlamlandırabileceği çok değerli bir oyun olacak. İkinci ilk de perde arasında izleyicilere sürprizimiz olacak. Bugüne kadar hiçbir devlet tiyatrosunda bu yapılmadı."
EDT'nin 1997 yılından beri birçok başarılı oyun sergilediğini dile getiren Aras, "Meraki" ve "Çıkmaz Sokak Çocukları" isimli oyunlarda biletlerin yok sattığını, bu oyunda da bunu beklediklerini söyledi.

Aras, provaların tüm hızıyla devam ettiğini, 5 Aralık Perşembe akşamı seyirciyle buluşacak "Anlatılan Senin Hikayendir" isimli oyunun iki hafta sahneleneceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA