Dershanelerin Özel Okula Dönüştürülmesi

Konya Dershaneler Birliği ve AKTİSAD temsilcileri, dershanelerin özel okula dönüştürülmesi çalışmalarını eleştirdi.

Konya Dershaneler Birliği adına bir otelde basın açıklaması yapan Teoman Yılmaz, dershanelerin kapatılması sürecinde, bütün derhanalerin belli bir zümreye aitmiş gibi gösterildiğini savundu.
Bu süreçte tüm dershanelerin cemaat dershanesi gibi anılmasının doğru olmadığını ifade eden Yılmaz, dershanecilerin eğitimci olarak bilinmesi gerektiğini dile getirdi.
Yılmaz, gençlerin gelecekleri için çalıştıklarını belirterek, "Buradan şunu söylemek istiyorum; Mill Eğitim'deki sorunlar ve eğitim sistemindeki sorunların çözülmesi dershanelerin kapatılmasıyla çözülecekse, biz varız, derhaneler kapatılsın. Hükümet sözcüsü Bülen Arınç'ın dünkü açıklamalarını destekliyoruz. Bizler toplumdaki yerimizin net olarak belirlenmesini istiyoruz" diye konuştu.

AKTİSAD Başkanı Soner Cesur ise dershanelerin kapatılması girşiminin hür teşebbüse müdahele olduğunu savundu.
Dershanelerin eğitimdeki sorunların nedeni değil sonucu olduğunu öne süren Cesur, dershanelerin kapatılmasıyla farklı isimler adı altında kurulacak eğitim yapılarının önüne geçilemeyeceğini ileri sürdü.
Dershanelerin kar amacı gütmeyen kuruluşlar olduğunu vurgulayan Cesur, şöyle konuştu:
"Şu anda dershanelerin başında eğitimciler yer alıyor. Dershane sektörü eskiden olduğu gibi çok fazla kar getiren kuruluşlar değildir. Kendilerini eğitime adamış bu insanlara karşı kullanılan üslup, kabul edilebilir değildir. Biz dershaneciler birer öğretmeniz. Bizler dershaneciler olarak öğretmenini itibarsızlaştıran, saygı duymayan ve değer vermeyen bu tutum, asla başarılı olamaz Sonuç olarak taraflara sorulmadan, görüş alınmadan, eğitime yeni bir alternatif diye sunulan dayatma ile karşıkarşıyayız. Bizler yasal her türlü yasal haklarımızı arayacağız."

Kaynak: AA