Çağlayan Açıklaması

Ekonomi Bakanı ve İçel Milletvekili Zafer Çağlayan, engelleri aşmanın yolu, kafalardaki ve zihinlerdeki engelleri aşmaktan geçtiğini vurgulayarak, “Bugün toplum hayatında ‘kafalardaki engelleri’ ortadan kaldıran, başarıdan başarıya koşan engelli vatandaşlarımız var” dedi.


3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Bakan Çağlayan, bugünün engelli vatandaşların sorunlarının gündeme getirilip çözüm üretilmesi, toplumsal duyarlılığın ve hassasiyetinin artırılması ve hayata kazandırılması için önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.

Engelleri aşmanın yolunun, kafalardaki ve zihinlerdeki engelleri aşmaktan geçtiğinin altını çizen Çağlayan, “Kafalardaki engeller aşıldığı zaman sorunun büyük bir bölümü zaten çözülmüş demektir. Bugün toplum hayatında, iş hayatında, sosyal hayatta, spor hayatında ‘kafalardaki engelleri’ ortadan kaldıran, başarıdan başarıya koşan engelli vatandaşlarımız var. Sosyal, siyasal, spor, çalışma hayatı ve diğer alanlarda çalışmalarıyla hayatlarını devam ettiren engelli kardeşlerimiz, hayata küsmeyerek, herkesin bundan ders almasını sağlıyor. Zira onlar engellere rağmen bize hayata küsmemeyi gösteriyor. Sıkıntı ve zorluklar her zaman olabilir, ancak her şeye rağmen yaşama sevincini hiçbir şekilde kaybetmemek lazım” ifadelerini kullandı.

Hükümet olarak, engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmeyi, yaşamlarını kolaylaştırmak adına pek çok düzenlemeyi, yasayı hayata geçirdiklerini belirten Çağlayan, şunları kaydetti: “Sosyal projelerle, kuruluşlarla el ele vererek toplumsal duyarlılığı artırdık. Dünya Engelliler Günü’nün toplumsal duyarlılığı artırmasına bir kez daha vesile olmasını diliyorum. Herkesin daha duyarlı bir şekilde engelli vatandaşlarımıza yardımcı ve destek olmalarını bekliyorum. ‘Kafalardaki engeller’in aşılması dileğiyle engelli vatandaşlarımızın daha sorunsuz ve huzurlu bir hayata sahip olmalarını temenni ediyorum.”
Kaynak: İHA