Aked Genel Kurulu Yapıldı

Adana Kentsel Dönüşüm Derneği genel kurulunun yapıldığı bildirildi.


AKED'den yapılan yazılı açıklamada, Bekir Kazım Ayhan başkanlığındaki derneğin yönetim kurulu üyeliklerine İmar Berrin Akgöz, Jeoloji Mühendisi Hakan Şahin, İnşaat Yüksek Mühendisi Salih İnci, İnşaat Mühendisi İlkay Öztoprak, Eski İl Sivil Savunma Müdürü Yalçın Kartal ve Müteahhit Alper Taştimur'un getirildiği belirtildi.

Bekir Kazım Ayhan, derneklerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığından lisans aldığını vurgulayarak, bu lisansın riskli alan ve riskli binalarda gerekli inceleme ve tespit çalışmaları yaparak, ''Sağlam, güçlendirilmesi gerek veya riskli'' raporu veren bir kuruluş anlamına geldiğine dikkati çekti.

Ayhan, riskli yapılarının incelenmesini isteyen vatandaşların binalarının tamamının riskli çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

''Amacımız, afet riski altındaki konutların yeniden yapılanmasına katkı sağlamak, olası bir afet durumunda daha çok hayat kurtarmaktır. Adana'da, şu an 157 bin bağımsız bölümün afet riski altında olduğu bilinmektedir. Bu da yaklaşık 800 bin insanımızın can ve mal güvenliğinin tehdit altında olduğu anlamına gelir. Söz konusu bu riskli binaların çoğu kaçak, ruhsatlı, ruhsatsız ve hiç denetim görmemiş binalar. Bunun yanı sıra 20 yılı aşan, ekonomik ömrünü tamamlamış binalar da bu istatistiklere dahil.''

Kaynak: AA