Ak Partili Çakıroğlu Açıklaması

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Güzelbahçe'de engelli vatandaşlarla buluşan Ak Parti Güzelbahçe Başkan aday adayı Vasfi Çakıroğlu, yaşanılan sorunlara çözüm önerilerini sundu.

Ak Partili Çakıroğlu Açıklaması

Türkiye'de toplam Türkiye'de toplam 1 milyon 559 bin 222 engelli olduğunun altını çizen Çakıroğlu, AK Parti dönemiyle birlikte yaşanılan sorunların çözülmeye başladığını söyledi.

'Bu konuda daha katedecek yolumuz var' diyen AK Parti Güzelbahçe Başkan aday adayı Vasfi Çakıroğlu, ''Türkiye'de de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öncülüğünde, sivil toplum ve özel sektör işbirliğiyle yürütülen çalışmalar da, engellilerin evlerinden çıkması, hayatın içinde tek başına var olması, çalışma hayatında yer alması, eğitim ve sağlık gibi temel hizmetlere ulaşması önceliğiyle hayata geçiriliyor'' şeklinde konuştu.

SÜRPRİZ PROJELERLE ŞAŞIRTACAĞIZ
İzmir Metrosu'nda, engellilerin kullanımına uygunluğun simgesi olan 'Kırmızı Bayrak' göndere çekilmesinin gururunu parti ayrımı yapmaksızın yaşadıklarını ifade eden Çakıroğlu, ''Çalışma hayatında, sporda ve hayatın her alanında engelli kardeşlerimiz var olmaya başladı.

Engelli hemşehrilerimiz için yatırımları Güzelbahçe'de sürdürmek için projelerimize hayati önem veriyoruz. Engellilerimize fırsat eşitliği imkanı sağlayacak sosyal mecrada ve kültürel alanda sürpriz projeleri hayata geçireceğiz. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu projeler insanımızın doğal haklarıdır. Bugün Güzelbahçe'de görüştüğüm kardeşlerim sorunlarını anlattı. Bunun yanı sıra Engelsizmir 2013 Kongresi'ne gidip konuyla ilgili bilgi sahibi olma şansı yakaladım. Uzmanların önerdiği bir çok formülü en kısa sürede ilçemizde sokak sokak uygulayacağız'' dedi.

İNSANLARIMIZ BİLGİ SAHİBİ DEĞİL
Son günlerde görsel ve yazılı basında yer alan sarı çizgilerin amacına uygun olmadığı şeklindeki haberlerin sorulması üzerine Ak Parti Güzelbahçe Başkan aday adayı Vasfi Çakıroğlu şu şekilde konuştu: ''Söz konusu hizmetle ilgili en önemli sorun bazı insanların bilgisizliğidir. Sarı çizgilerin üzerine park edenler, masa sandalye atanlara karşı ciddi yaptırımlar uygulamak zorundayız. Ben gerek İzmirliler'in gerekse Güzelbahçeli hemşehrilerimin duyarsız olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Biz Güzelbahçe'de yapacağımız projelerle dünya standartlarını yakalamayı hedefleyeceğiz. Gerek kaldırımların standartları, gerekse sesli trafik ışıkları ve sarı çizgilerle ilgili hedeflerimiz bunlardır. Ayrıca zamanı gelince açıklayacağımız sürpriz projelerle Güzelbahçemiz'i İzmir'in engelli başkenti yapacağız.''
Kaynak: İHA