Akbaş Köyü’nde Gelenek Değişmedi

Balıkesir’in Balya ilçesine bağlı Akbaş köyünde köy kahvehanesini çalıştıran Leman Kazık işi bırakınca kahvehaneye gene bayanlar sahip çıktı.

Akbaş Köyü’nde Gelenek Değişmedi

Köy kahvehanesinin işletmeciliğini alan Kübra Uslu ve Nerime Şener işlerini severek yaparken, işletmeci bayan olunca kahvehane müşterileri arasına kadınlar da katıldı.

Balya ilçesine 12 kilometre uzaklıktaki Akbaş köyünde, köy kahvehanesini kadınlar işletiyor. Kahvehane işletmecisi Leman Kazık, işi bırakınca bu defa Kübra Uslu ve Nerime Şener işletmeci oldu. Kahvehaneyi kadınların işletmesiyle müşteriler arasında argo kelimeler kullanan da kalmamış. Köylüler de kadınların kahvehane çalıştırmasından oldukça memnun.

Köyde kadınların kahve çalıştırmasının ilginç olduğunu anlatan Mehmet Bozdalı, “Yoldan geçiyorduk. Akbaş kahvesine geldik. Köyün kahvesini bayanların çalıştırması bize ilginç geldi. Burada temiz hijyenik koşullarda çay içelim dedik” dedi.

Köylülerden Hüsnü Özkan da, “Kahvemizi ve bakkal dükkanlarını bayanlar çalıştırıyor. Argo kelime kullanılmıyor. Buiz de bundan memnunuz” dedi.

İşletmeci Kübra Uslu da, “Bu kahvehaneyi biz devraldık. Arkadaşımla beraber çalıştırıyoruz. Kahveleri bakkalları bizim köyümüzde bayanlar çalıştırıyor. Ortalık daha iyi oluyor. Konuşmalar daha düzenli oluyor. İşimizi severek yapıyoruz. Ben bu işe başlayalı bir buçuk ay oldu. Ben bu işi sevdim” dedi.

Nerime Şener de, “Kübra arkadaşım kahvehaneyi tuttu. Beni de yanına aldı. Benim de ihtiyacım vardı. Halimden memnunum. Kahvehaneyi biz bayan olarak çalıştırıyoruz. Erkekler de kırda bayırda çalışıyor. İşletmeci bayan olduğu için argo kelimeler kullanılmıyor.” dedi.

Kaynak: İHA