Erdoğan Açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Devletin içinde ne yazık ki bir paralel yapı oluşturmaya gayret ettiler.

Bu paralel yapı işte bu atılan adımları gerçekleştiriyor. Bu paralel yapı bu hazımsızlığı çok basit bahanelerle ortaya koymaya çalıştı. Yaşananlar işte gözlerimizin önünde ama bütün bunlara rağmen biz sabır ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz" dedi.


Toplu açılış törenine katılmak üzere Manisa'ya gelen Başbakan Erdoğan, burada sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamlarıyla yemek yedi. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı yemeğin düzenlendiği Anemon Otel'e gelişinde partililer katıldı.

Burada Emine Erdoğan’a çiçek takdim edilirken, hatıra fotoğrafları çektirildi. Otel sahibi İsmail Akçura da Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a çiçek verdi. Ardından Erdoğan çifti yemek için otele geçti.

Yemekte bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, CHP zihniyetinin İzmir'de “kasaba belediyeciliği” yaptığını söyledi.

AK Parti’nin yola milletle çıktığını anlatan Erdoğan, “Biz meşruiyetini milletten alan bir iktidarız, belli egemen güçlerden değil. Bu yola biz milletle çıktık, birlikte yürüdük, bundan sonra da bizim yol arkadaşımız millet olacaktır” diye konuştu.

“BU KAMPANYA BİLESİNİZ BU MİLLİ İRADEYEDİR”
17 Aralık operasyonun Türkiye düşmanları tarafından ülke içindeki ihanet şebekeleri kullanılarak yapıldığını ifade eden Başbakan Erdoğan, devletin içinde paralel yapıyı çökerteceklerini kaydederek, “Seçimin arifesinde başlatılan şu başlatılan kampanya manidardır. Bu kampanya, ne Tayyip Erdoğan'ın şahsınadır ne AK Parti'nin iktidarınadır, bilesiniz bu milli iradeyedir, bu Türk milletine karşı başlatılmış bir kampanyadır. Çünkü Türkiye'nin büyümesini hazmedemeyen birinci derecede uluslararası çevrelerin, ikinci derecede de Türkiye'deki taşeronlarının attığı adımdır. Devletin içinde ne yazık ki bir paralel yapı oluşturmaya gayret ettiler. Bu paralel yapı işte bu atılan adımları gerçekleştiriyor. Bu paralel yapı bu hazımsızlığı çok basit bahanelerle ortaya koymaya çalıştı. Yaşananlar işte gözlerimizin önünde ama bütün bunlara rağmen biz sabır ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Varsın onlar bize beddua etsinler. Allah hangi duayı kabul eder, hangi bedduayı da reddeder bu onun tasarrufu dahilindedir” dedi.

Gezi Parkı olaylarının benzerinin yeniden sahneye konulmak istendiğini anlatan Erdoğan, “Dün Taksim'e 300-400 kişiyle çıkmak istediler ama giden yok. İnanıyorum ki tutmayacak” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin “fitne unsurları” diye nitelediği bazı vekillerle yollarını ayırdığını belirten Tayyip Erdoğan, “Bazıları partiden ayrılmadı biz gönderdik. Partimizin içinde fitneye sebebiyet verenleri barındırmanın bir anlamı yok. Biz bize yeteriz” dedi.

Kaynak: İHA