Cenevre-2 Konferansı'na Doğru

Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtane Lamamra, Suriye krizine çözüm bulmak amacıyla 22 Ocak'ta düzenlenecek Cenevre-2 Konferası'na katılacaklarını açıkladı.

Lamamra, Cezayir İletişim Bakanı Abdulkadir Mesahil ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflikanın aldığı karar doğrultusunda Cenevre-2 Konferansı'nda yer alacaklarını söyledi.

Cezayir'in, Suriye krizinin çözümünde BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'den desteğini esirgemeyeceğini belirten Lamamra, "Suriyeli kardeşlerimizi yaşadığı felaketten kurtarmak için çaba gösteren İbrahimi'ye bu tarihi ve asil görevinde her zaman yardımcı ve teşvik edici olacağız. Cezayir, barış ve diyalog eksenli çözüm için Arapları yeniden tek safta birleştirmek amacıyla elinden geleni yapacak" ifadesini kullandı.
Lamamra, Cenevre-2 Konferansı'nın Suriyelilerin vatan ve millet için gereken sorumlulukları taşıması ve dinamikleri harekete geçirmesi için bir fırsat olmasını ümit ettiğini dile getirdi.
Dışişleri Bakanı Lamamra, Suriyenin toprak bütünlüğü ve egemenliğini koruyacak barışçıl bir çözüm için BM'nin 5 daimi üyesi ve Arap ülkeleriyle görüşmeler yaptıklarını da kaydetti.

Kaynak: AA