Hobilerinin Kurasını Çektiler

Balıkesir'de belediye tarafından hazırlanan Hobi Bahçeleri ile ilgili kuralar bugün çekildi.

Hobilerinin Kurasını Çektiler
Toplam 207 müracaatın bulunduğu hobi bahçeleri için 120 kişi sahiplendirilirken kurada çıkmayan 87 kişi ise yedek olarak yazıldı.
Balıkesir Belediyesi Salih Tozan Toplantı ve Gösteri Merkezinde yapılan kura çekiminde hobi bahçeleri için başvuruda bulunan 207 kişi arasında kura çekildi. Bahçeleri kullanabilme şartlarını taşıyan isteklilerin de hazır bulunduğu çekilişe Belediye Başkanı İsmail Ok, Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, Belediye Encümeni Üyeleri Mustafa Bilsem, Faruk Demiraslan, Nazif Eren, İmar ve Şehircilik Müdürü Hikmet Memiş, Yazı İşleri Mahmut Ayan katıldı.

Saat 14.00’te Salih Tozan’da Belediye Encümen üyelerinin huzurunda başvuru şartlarını taşıyan 207 başvuru sahibi arasından yapılan kura çekilişi ile 120 başvuru sahibine yer tahsisi yapıldı. Geriye kalan 87 başvuru sahibi ise yedek listede kayda geçtiği bildirildi.

Kura törenininbaşında bir konuşma yapan Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Hobi Bahçelerinin seçim vaatleri arasında bulunduğunu, yapımın tamamlandığını kaydetti.

Başkan Ok, projeyi toprakla uğraşmayı seven ancak buna imkan bulamamış kişiler için gerçekleştirdiklerini söyledi.

İsmail Ok, başvuru sahiplerinin huzurunda yapılacak çekilişle 24 bin metrekarelik alanda bulunan 120 bölümün kullanıcılarının belirleneceğini, kur’a dışı kalanların da üzülmemelerini, gerekirse alanda 100 bölümlük bir alanın daha olduğunu ve bunun da gelecek yılın sonbaharında hizmete sunulabileceğini söyledi.

Kendisinin topraktan gelmiş, toprağa ilgi duyan biri olduğunu ve toprağı sevmenin ne demek olduğunu bildiğini belirten Başkan Ok, “Umarım orada çocuklarınızla, sevdiklerinizle hoşça vakit geçirirsiniz. Şimdiden hepinize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA