Chp Şavşat İlçe Örgütü İstifa Etti

CHP’nin Artvin’in Şavşat ilçe örgütünün tüm birimleri görevlerinden istifa kararı alarak kamuoyuna duyurdular.


CHP Parti Meclisi tarafından Artvin’in adaylarının direk olarak açıklanması çok aday adayı bulunan ilçelerde hayal kırıklığına neden olmuştu. Yaşanan rahatsızlıklar sonucunda CHP Murgul ilçe örgütünden 6 kişinin istifa etmesinin ardından CHP Şavşat ilçe başkanı ve ilçe örgütünde de istifa haberi geldi. Şavşat ilçe örgütündeki tüm birimlerdeki görevliler görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar. CHP Şavşat İlçe Örgütü’nün tamamının istifa etmesinin ardından CHP İlçe Başkanı Orhan Aksakal, istifa kararını almalarının sebeplerini kamuoyuna açıkladı.

İstifa kararının nedeninin partinin belediye başkanı aday belirleme sistemi olduğuna vurgu yapan Orhan Aksakal, bu konunun aile içi bir mesele olduğunu ancak istifa etmeden önce genel merkezden ve Artvin İl Başkanlığı’ndan aday belirleme yöntemi olarak ön seçim talep etmelerine karşın kale alınmamaları sebebiyle istifa kararı aldıklarını ifade etti.

Aksakal “ Biz örgüt olarak önseçim yapılması için talepte bulunmuştuk. Genel Merkezi’mize, Milletvekilimize ve İl Başkanlığımıza bu yöndeki taleplerimizi de iletmiştik ancak maalesef ki kale alınmadık. 22 Aralık 2013 Pazar günü parti meclisimiz bizim taleplerimizi kale almadan Şavşat Belediye Başkanı Mehmet Naci Köroğlu’nu atamıştır. Biz bu atamaya değil atamanın şekline karşı tepki göstermiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA