'Ceza Yeme, Pestil Ye'

Gümüşhane Pestilciler Birliği Başkanı Baki Kara, kara yolu kenarına yerleştirdiği "Trafik kurallarına uy, ceza yeme pestil ye" yazılı tabelayla hem sürücüleri uyarıyor hem de satışlarında artış sağlıyor.

Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pestil-köme üretim tesisinin Gümüşhane-Şiran-Giresun, Gümüşhane-Şiran-Sivas ve Şiran-Kelkit-Bayburt kara yolu kenarında bulunduğunu belirterek, "Son aylarda ciddi şekilde radar ve trafik cezaları yazılmaya başlandı. İşletme olarak sürücülerimizi hem ceza yememeleri hem de dikkatli olmaları için uyarmak istedik" dedi.

Bu amaçla kara yolu kenarına "Trafik kurallarına uy, ceza yeme, pestil ye" yazılı tabela koyduklarını anlatan Kara, "Tabela sürücülerin dikkatini çekiyor. Tabelayı görünce sürücüler fabrikamızın önünde duruyor, çayını, kahvesini içiyor. Pestil, köme alıp işletmemizden memnun, bize teşekkür ederek ayrılıyorlar. Zaman zaman kara yolu kenarında sürücüleri durdurarak ürünlerimizden ikram ediyoruz. Tabelayı görmeyenleri uyarıyoruz" diye konuştu.

Her işletmenin, şirketin sosyal sorumluluk taşıdığını dile getiren Kara, "Amaç hep para kazanmak olmamalıdır. Bir işletme olarak sosyal sorumluluğumuzun olduğu kanaatindeyim ve bu amaçla böyle bir uygulamaya gittik. Böyle bir sorumluk projesinde toplumumuza katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.
-"Satışlarımızı etkiledi"
Kara, tabeladan sonra satışlarında artış olduğunu belirterek, "Tabelayı görüp duran sürücüler, biraz şakayla karışık memnuniyetlerini dile getiriyor. Son yıllarda trafik cezalarında büyük artış oldu. Radara yakalanan bir sürücü, ödeyeceği cezanın beşte biri fiyatına bir kilo pestil alabiliyor. Bu nedenle yaptığımız uyarıdan dolayı teşekkür edip pestil ve köme alarak ayrılıyorlar" dedi.

-"Trafik ekiplerinden olumlu tepkiler aldım"
Yaptığı uygulamadan asayiş ve trafik ekiplerinin de memnun kaldığını ifade eden Kara, şunları söyledi:
"Bana, tabelanın frenleyici olduğunu, cezalarda azalış gözlendiğini söylediler. Kara yolumuz üzerinde çok önemli bir trafik uygulaması, çok ciddi bir yol kontrolü var. Koyduğumuz tabelayla trafik ekiplerine katkıda bulunduk. Ekiplerden olumlu tepkiler aldım."
Tabelayı görerek duran sürücü Yusuf Başıbüyük ise fabrika önünde işletme sahibinin kendilerine pestil, köme ikram ettiğini belirterek, "Pestil ve köme enerji verici bir ürün. Bu yolda sık seyahat eden biriyim. Tabelayı görünce duruyor, çayımızı, kahvemizi içiyor, pestil ve kömemizi alarak yolumuza devam ediyoruz. Yapılan uyarıyı da aklımızdan çıkarmıyoruz. En azından çok önemli bir uyarı olarak nitelendiriyorum. Ceza yemeyip pestil yiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA