Balıkesir Katı Atık Projesi

Balıkesir Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında bulunan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinin yüzde 98'inin tamamlandığı bildirildi.

Balıkesir Katı Atık Projesi

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç ve Ali Öztozlu Balıkesir-Savaştepe yolunun 1. kilometresinde yapımı devam eden Katı Atık Yönetimi Projesi proje inşaat alanındaki Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nde inceleme yaptı. Basın mensuplarının da katıldığı ziyarette firma yetkilisi tesis ile ilgili bilgi verdi. Entegre katı atık yönetimi projesi kapsamında bulunan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi içerisinde 1 adet tıbbi atık sterilizasyon cihazı bulunduğu belirtildi. Firma yetkilisi Nihat Demirdağlı, "Diğer projelerde tıbbi atık sterilizasyon yurt dışından geliyordu. Sürdürülebilir çevre kapsamında ve gelişen teknoloji ile birlikte bu cihazı ülkemizde ürettik. Cihazın kapasitesi saatte 150 kg. Bundan sonra Balıkesir ve çevre illerden oluşan hastane kaynaklı medikal atıkların tamamı bu cihazda sterilize edildikten sonra tıbbi atıkları kontrol yönetmeliğine göre düzenli depolama tesislerinde depolanabilecek. Balıkesir'deki atıkların tamamı daha önce Bursa sterilizasyon ünitesinde sterilize ediliyordu. Amacımız hastane kaynaklı medikal atıkların insan ve çevre sağlığı açısından tehlike oluşturmayacak hale getirilmesini sağlamak” dedi.

5 MİLYON LİRALIK EKONOMİ
Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu ise tesisin Balıkesir için önemine dikkat çekti. Öztozlu, "Şu anda Bursa’ya giden tıbbi atıkların ekonomik değeri 2 milyon lira. Yani Balıkesir'in 2 milyon lirası başka bir ile gidiyor. Tıbbi atık tesisimiz olmadığından dolayı bunun dışında diğer iller ve merkez ilçeleri de katar isek yaklaşık 5 milyon lira civarında bir ekonomi oluşacak. 24 saat çalışacak bu tesisle beraber 2 adet tıbbi atık aracımız olacak. Balıkesir'de, 2 çevre mühendisi, 48 vasıflı eleman ve 50 kişilik istihdam oluşturarak bu tesisi hizmete sokacağız. Tesisin açılışını ocak ayı sonunda yapacağız" dedi.

Kaynak: İHA