Stso Aralık Meclis Toplantısı Yapıldı

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı.

Stso Aralık Meclis Toplantısı Yapıldı

Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı'nın rantabl şekilde kullanılması halinde ilin tarım sanayisine ciddi ölçüde katkı sağlayacağını söyledi.

Destekleme programında verilen hibeden yararlanılması için oda üyelerine çağrıda bulunan Kuzu, “Ekonomi Bakanlığı’na “Yatırımlarda Devlet Yardımları” adı altında sağlanan sigorta primi işveren hissesi desteği ile ilgili başvuruda bulunmuştuk. Başvuruda sigorta primi desteği ve vergi indirimi desteklerinden maksimum sürede faydalanma şartı olan 31 Aralık 2013 tarihine kadar yatırıma başlama şartının ise 31 Aralık 2014 tarihine ötelenmesi konusunda talepte bulunmuştuk. Olumlu neticeyi bekliyoruz. Ayrıca, Tillo ve Veysel Karani beldesinin inanç turizmine kazandırılması gerekir. Mevlana şehri olan Konya her yıl yurt içinden, yurt dışından binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Özellikle inançlarımızın örtüştüğü Arap ülkelerinin dikkatinin Veysel Karani ve Tillo’ya çekilmesi için Siirt’i bir inanç merkezi konumuna gelmesi noktasında beklentilerimiz bulunuyor. İnanç turizmine örnek gösterilebilecek ve Şebi Arus etkinlikleri ile her yıl anılan Hazreti Mevlana 7 den 70 herkes tarafından takip ediliyor ve bu sayede Konya ili binlerce kişiye ev sahipliği yapıyor” şeklinde konuştu.

Yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesi ve meclis onayına sunulmasının ardından sona erdi.
Kaynak: İHA