Kızılcahamamda Hamsi Şenliği

Kızılcahamam Belediyesi tarafından 3 ton hamsi kızartılarak vatandaşa ikram edildi.

Kızılcahamamda Hamsi Şenliği

Kızılcahamam Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte 3 ton 450 kg hamsi kızartılarak 5 bin ekmek ile birlikte vatandaşlara dağıtıldı.

Ekmek arası balık ve helvanın ikram edildiği Hamsi Günü’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi..

Etkinliğe; İlçe Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Yüce, Belediye Meclis Üyeleri, MHP İlçe Başkanı Uğur Tekin, İlçe Jandarma Komutanı Onur Akyüz, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aktaş, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Kuzdere, İlçe Özel İdare Müdürü Süleyman Üncü, İlçe Emniyet Müdürü Ekrem Demirtaş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ayfer Ağören, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

.

Belediye Başkanı Coşkun Ünal etkinlikte yaptığı konuşmada, Hamsi Günü fikrinin Ankara’ya tayin olan İlçe Emniyet Müdürümüz Kubilay Koç tarafından önerildiğini kaydederek Asya Termal Tatil Köyü Genel Müdürü Mustafa Güngör’ün sponsorluğunda yapıldığını kaydetti.

Hamsi Gününün amacının vatandaşlarla birlikte olmak olduğunu belirten Ünal; bu gibi faaliyetlerin gelecek yıllarda da devam edeceğini vurguladı. Ünael, Kızılcahamam yöresine öz olan bazlaması gözlemesi ve sucuğun meşhur olduğunu ve bugün burada hamsi dağıttık başka zamanda bazlama gözleme sucuk günü yapılabileceğini dile getirdi.
Kaynak: İHA