Kesk’ten Basın Açıklaması

KESK Hakkari Şubeler Platformu Kongre Komisyonu, yakında yapacakları kongreye üye olmak isteyen herkese katılım çağrısı yaptı.

Kesk’ten Basın Açıklaması

KESK binasında komisyon adına bir açıklama yapan Cemal Balıkesir, demokratik bir ülke, eşitlikçi ve özgürlükçü bir yaşam kurmak için insanca bir yaşam, güvenceli bir gelecek için kamu emekçilerinin örgütlü gücü olan KESK ve bağlı bileşenlerinin yıllardır olduğu gibi şimdi de bu temellerle mücadelesine devam ettiğini söyledi.

Balıkesir, “Ülkemizde emek hareketinin, konfederasyonumuz KESK öncülüğünde ortaya koyduğu pratik ortadadır. Gücünü emekçilerden, yoksul halk kesimlerinden, kadının öncü gücünden alan KESK, mücadele etmeye devam edecektir. Bu bağlamda, konfederasyonumuza bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM SEN), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Tüm Belediye ve Yerel Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL SEN), Büro Emekçileri Sendikası (BES) Hakkari şubelerimizin ayrıca Hakkari’de temsilcilik düzeyinde olan Haber-Sen, Kültür Sanat-Sen, DİVES, Tarım Orkam-Sen, Yapı Yol-Sen ve ESM sendikalarımızın kongreleri gerçekleştirilecektir. Daha demokratik, ilkesel ve örgütlü bir şekilde kongrelerimizi gerçekleştirmek amacıyla KESK Kongre Komisyonu’nun kurulduğunu başta üyelerimiz olmak üzere tüm halkımıza ilan ediyoruz. Üyelerimizi başlatılan kongre sürecinde örgütlü gücümüzü daha da yükseltmeye, yönetim kurullarında yer almaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA