Çiçeği Burnunda Gemiciler Sertifikalarını Aldı

Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği ‘Gemicilik Kursları’nda eğitimini tamamlayan 54 deniz tutkunu kursiyer sertifikalarını aldı.


Beykoz Belediyesi tarafından, Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi ile Beykoz Yat Limanı işbirliğiyle düzenlenen Gemici Kursları'nda eğitim gören çiçeği burnunda denizciler sertifikalarını aldı. Beykoz Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sertifika töreninde; gemicilik alanında 2 ay süren eğitimlerini tamamlayan 54 kursiyer sertifikalarını almaya hak kazandı.

Kursiyerlerine sertifikalarını takdim eden Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Nevin Çalışkan, “Bu güzel ve anlamlı kursumuza zaman ayırdınız, farklı meslek gruplarından katılım sağladınız. Sizler bu katılımı sağlamasaydınız, bizlerin bu kursu açmasının pek bir anlamı olmayacaktı” dedi.

Kursun gelen talepler doğrultusunda devam edeceğini ifade eden Başkan Yardımcısı Çalışkan, “Bizler Beykozluyuz, deniz kenarındayız. Sahil insanlarıyız. Deniz bizim için çok önemli. İnşallah önümüzdeki günlerde deniz trafiğini canlandıralım” diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Nevin Çalışkan, kursa katılarak eğitimini tamamlayan eşinin sertifikasını kendi verdi.

54 KURSİYER SERTİFİKALARINI ALDI
Gemicilik Kursu Genel Koordinasyon Müdürü Kaptan Mesut Çört, kurs hakkında bilgi vererek, “Arkadaşlar gemicilik eğitimi kursu gördü. Burada gemicilik tekniklerini öğrendiler. Seyir derslerini, haritası kullanmasını öğrendiler” şeklinde konuştu.

Esat Demirkaya, hobi olarak denizcilik yaptığını belirterek, “Balıkçı teknem var, fakat balıkçı teknemi kullanmak için bir belgem, bir bilgim yoktu. Maddi imkanım olmadığımdan dolayı özel kurslara katılma imkanım yoktu. Bunu belediye başkanımız sağladı. Bu kursu bitirdik. En azından elimde bir belgem oldu” şeklinde konuştu.

27 yaşındaki Erhan Demirci ise “Arkadaşlarım da gemici olduğu için beni buna teşvik ettiler. Belediyenin açtığı kursa katıldım” dedi.

Tören, hatıra fotoğrafının çektirilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA