Agd Edirne Şube Başkanı İriş Açıklaması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şube Başkanı Abdulhamit İriş, milli örf ve adetlerin, bir milletin milli kültürünün ve dini inancının aynası olduğunu bildirdi.

İriş, yaptığı yazılı açıklamada, Müslüman toplumları inançlarından uzaklaştırmak için içleri boşaltılmış düşüncelerin sistematik olarak yürütüldüğünü belirtti.

"Yılbaşı" kutlaması altında lüks tüketimin pazarlandığını ileri süren İriş, şunları kaydetti:
"Yılbaşı eğlenceleri adı altında lüks tüketim ve israf, akla ve sağlığa zararlı olan içki, kumar ve sefahat, toplumun kanına zerk edilen zehirden başka bir şey değildir. Bizim endişemiz Müslüman toplumumuzun üzerindeki Batı-Hristiyan anlayışının etkileridir. Ömrümüzden bir sene gittiği halde sanki bir sene kazanmış gibi zamandan intikam alırcasına, kendini ve değerlerini unutarak, kendinden geçerek alkollü içkilerle sabahlara kadar eğlenmek ne kadar hazindir.
Emek harcamadan zengin olmak arzusuyla kumar, piyango, toto ve loto gibi talih ve şans oyunlarının peşinden sürüklenmek ne kadar üzüntü vericidir. Bizim endişemiz Müslüman toplumumuz üzerindeki Batı-Hristiyan anlayışının etkileridir. Bu kendimizi inkardan başka anlama gelmez. Hiç şüphe yok ki, milletler, milli örf ve adetleriyle tanınırlar ve onlarla yaşarlar."
Hiç bir Müslüman'ın kültüründe olmayan geleneklere sahip çıkmaması gerektiğini ifade eden İriş, "Çünkü milli örf ve adetler, bir milletin milli kültürünün ve dini inancının aynasıdır. Bu sebeple hiçbir Müslüman milli kültüründe olmayan, dini akidesine ters düşen özentilere hayatında yer vermez. Gönül ister ki, her yılın başlangıcı, insanoğlunun iç içe geçmiş muhasebelerini yaptığı, kendi insanlığını yeniden kurduğu bir milat olsun" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA