Suşehri'de Göletteki Su Kaçağı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bulunan Ferhat Göletindeki su kaçaklarının önlenmesi için gerekli çalışmanın yapılacağı bildirildi.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, ilçeye bağlı Kozçukur köyü yakınlarında bulunan, merkez ve köylerin sulama ihtiyacını karşılayan yaklaşık 30 yıllık göletin gövdesinden su kaçağının giderilmesi için İl Özel İdaresi'ne başvurduğunu bildirdi.
Konunun 2014 Yılı Yatırım Programına alındığını belirten Sel, şöyle konuştu:
"İlçe merkezi ve çevre köylerin sulama suyunu sağlayan Ferhat Göleti, yaklaşık 30 yıldır sulama hizmeti vermesinden dolayı, gövdesinden yer yer su kaçakları meydana geldiği görülmüştür. Bu nedenle su kaybının önlenmesi ve çiftçilerin mağduriyetlerinin önlenmesi için, göletin tamir ve tadilatının yapılması için İl Özel İdare Genel Sekreterliğine başvuruda bulunduk. Taleplerimizi değerlendiren İl Özel İdaresi ise konunun aciliyetine önem vererek 2014 Yılı Yatırım Programına aldığını tarafımıza bildirmiştir. Ayrılan ödenekle 2014 yılında Ferhat Göletinin tüm eksikleri giderilecektir."
Göletin, suların azaldığı dönemlerde çiftçiler için can simidi olduğunu ifade eden Sel, bu nedenle göleti önemsediklerini sözlerine ekledi.


Kaynak: AA