‘Sarıgül CHP için bir Morgül’e dönüşecek’

Şamil Tayyar ‘1’e Bir’ isimli tartışma programında önümüzdeki yerel seçimler ile ilgili değerlendirmeler yaptığı sırada Mustafa Sarıgül ile ilgili, “Sarıgül CHP için bir Morgül’e dönüşecek” dedi.

‘Sarıgül CHP için bir Morgül’e dönüşecek’
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Bülent Çöltekin'in sunuculuğunu yaptığı Şamil Tayyar ve Berhan Şimşek'in gündemi tartıştığı'1'e bir' isimli tartışma programında Şamil Tayyar çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mustafa Sarıgül'ün Cumhuriyet Halk Partisi için doğru bir seçim olmadığına dikkat çeken Şamil Tayyar, “Sarıgül'ün CHP için bir Morgül'e dönüşeceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

İşte Şamil Tayyar'ın CHP'deki seçim yarışı ile ilgili çarpıcı açıklamaları;

‘Sarıgül CHP için bir Morgül'e dönüşecek'
CHP son dönemdeki bu iddialar üzerinden bir siyasi proje üretmeye çalışıyor. Üretebilir de kullanır da ama keşke bu konuda hassasiyeti Sarıgül için de gösterseydi. Sarıgül dosyasını tekrar açıp baksaydı. O dosyaya rağmen Sarıgül'ü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı göstereceksiniz diğer taraftan da yolsuzluk ile mücadele ettiğinizi söyleyeceksiniz. Burada bir çelişki var. O nedenle Sarıgül bence pazarlandığının aksine CHP için daha kötü bir tercih olacağını düşünüyorum. Sarıgül'ün CHP için bir Morgül'e dönüşeceğini düşünüyorum. Bu da sonuçta bir siyasi varsayım. Doğrudur değildir zaman içerisinde göreceğiz.

‘Gürsel Tekin doğru tercih olabilirdi'
Gürsel Tekin tercihi bana göre Sarıgül açısından daha doğru bir tercih olabilirdi. Gürsel Tekin ile Sarıgül ile yakalayabilecekleri havayı yakalayabilme ihtimalinin daha fazla olduğunu düşünüyorum ama zannediyorum ki Kılıçdaroğlu'nun Sarıgül tercihinde Aydın Doğan Koç Grubu'nun etkili olduğunu varsayıyorum. Zannediyorum ki İstanbul'daki iş dünyasının belli bir kesiminin etkisi altında karar verdiler diye düşünüyorum belli bir proje bağlamında. Hatay'da AKP'li bir isimi aday gösteriyorlar. İster istemez CHP tabanı da şunu soruyor, “Bu kadar önemli yerlerde kendi içimizden aday çıkaramaz mıyız?” diye. Ama bence mesele daha farklı. Yani CHP yeni dönemde belli odakların da teşvikiyle birlikte yeni bir konsepte büründü. Partisel değil AK Parti'yi aşağı çekebilecek farklı kesimler ile koalisyonlara giriyor ve bu koalisyonlara bağlı olarak da aday tercihi yapıyor. Görelim hayırlı olsun, centilmence geçsin, iyi olan kazansın maç sloganıyla.

‘Kılıçdaroğlu'nu kongreden sonra bir kongre arayışı bekliyor'
Ben bu tercihlerinin CHP için bir hüsran olacağını düşünüyorum. Zannediyorum ki 30 Mart'tan sonra da CHP'de büyük bir iç kavga olur ve kongreye gideler diye tahmin ediyorum. Delege yapısını çok bilmiyorum ama zannediyorum kongreye zorlarlar. Kılıçdaroğlu'nu kongreden sonra bir kongre arayışı bekliyor diye düşünüyorum.