Makedonya’da Üsküp Çocuk Hastalıkları Kliniği ve Acil Merkezi Hizmete Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Makedonya Cumhurbaşkanı George İvanov'un eşi Maya İvanova'nın himayesinde yapımı tamamlanan Üsküp Çocuk Hastalıkları Kliniği ve Acil Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Makedonya’da Üsküp Çocuk Hastalıkları Kliniği ve Acil Merkezi Hizmete Açıldı

Makedonya’da TİKA tarafından yapımı tamamlanan Üsküp Çocuk Hastalıkları Kliniği ve Acil Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Üsküp Devlet Hastanesi Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi Klinik Merkezi'ne bağlı olan Çocuk Hastalıkları Kliniği Acil Merkezi'nin açılış törenine, Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı George İvanov ve eşi Maya İvanova, Makedonya Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Nikola Todorov, Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Dairesi Başkanı Ali Maskan, TİKA Üsküp Koordinatör Vekili Teoman Tiryaki, Makedonya Çocuk Hastalıkları Kliniği Başhekimi Prof. Dr. Aspaziya Sofiyanova ve çok sayıda büyükelçi katıldı.

Makedonya Cumhurbaşkanı'nın eşi İvanova, açılış töreninde yaptığı konuşmada, çocuk hastalıkları kliniğinin özellikle de acil durumlarda büyük bir yardım sunacağını belirtti.

Kendi himayesinde yapılan projenin başarıyla sonuçlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Makedonya Cumhurbaşkanı'nın eşi İvanova, TİKA'nın desteği olmadan projenin bu kadar kısa sürede ve kaliteli bir şekilde hayata geçirilemeyeceğine dikkat çekti. Makedonya Cumhurbaşkanı'nın eşi İvanova, TİKA'nın katkılarıyla dünya standartlarında bir çocuk kliniğine sahip olmalarında yardımlarının büyük olduğunu vurgulayarak, kliniğin 600 metrekare alanda 60 gün süre içerisinde yapıldığını kaydetti.

Son derece yüksek standartlarda hizmet verecek olan merkez bünyesinde gastroenterohepatoloji, revmakardiyoloji, imunoloji, nefroloji, pulmoloji ve acil müdahale birimi olmak üzere altı poliklinik yeniden oluşturuldu. Bunların yanısıra tıbbi gazların teknik kurulumu, tıbbi cihazlar, gerekli olan tüm malzemeler ve donanımın tamamı TİKA tarafından sağlanan merkez yalnızca Makedonya’nın değil tüm Balkanların ilk Çocuk Hastalıkları Kliniği ve Acil Merkezi olma özelliğini taşıyor.
Kaynak: İHA