Kastamonu'da Silahlı Yağma Davası

Kastamonu'da bir kişiye yağma suçu işledikleri iddiasıyla Yargıtayın bozma kararının ardından yeniden yargılanan 3 sanık toplam 11 yıl 8 ay hapisle cezalandırıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 13 Nisan 2008'de Haydar Kılınç'ın 50 lira parasını ve bıçak çekerek telefonunu aldıkları iddiasıyla yargılanan sanıklar İsmail A. (22), Yunus E. (20) ve Emrah S. ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Yunus E. ve İsmail A'ya, Haydar Kılınç'a yönelik birden fazla kişiyle birlikte silahla nitelikli yağma suçu işlediğine kanaat getirerek her bir kişi için 3 yıl 4 ay, sanık Emrah S'ye ise 5 yıl hapis cezası verdi.
Kastamonu Kalesi mevkisinde 13 Nisan 2008'de, Yunus E, İsmail A. ve Emrah S'nin alkol aldıktan sonra, Haydar Kılınç'ın 50 lira parasını ve bıçak çekerek telefonunu gasp ettikleri öne sürülmüştü.
Haklarında açılan dava kapsamında sanıklardan İsmail A. ve Yunus E'ye silahlı yağma suçundan 2 yıl 2 ay, sanık Emrah S'ye de 3 yıl 4 ay erteleme kararı verilmiş, Yargıtay 6. Ceza Dairesi az ceza verildiği gerekçesiyle hükmü bozmuştu.
Kaynak: AA