Karaca, Tedavisini Yapan Kişiyi Unutmadı

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde yaşayan Nejdet Bayrak, ormanlık alanda yaralı bulduğu karacayı tedavi edip bir süre evinde besledikten sonra doğaya bıraktı.

İlçenin Yukarı Uluköy Mahallesi'nde çiftçilikle geçimini sağlayan Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yazın hayvanlarını otlattığı sırada iki karaca yavrusuna rastladığını söyledi.

Yavrulardan birinin ormana kaçtığını diğerinin ise yaralı olduğu için kaçamadığını belirten Bayrak, "Yürüme zorluğu çeken yavruya etraftaki köpek ve yabani hayvanlar zarar verir düşüncesiyle sahip çıktım. Açlıktan bitkin düşen yavru karacayı evime getirdim ve bir süre biberonla besledim" dedi.

Yaklaşık iki ay baktığı ve "Kerata" adını verdiği karacayı daha sonra doğaya saldığını ifade eden Bayrak, "Karacayı doğaya salmamın üzerinden bir kaç ay geçmesine rağmen, haftanın birkaç günü evimin etrafına geliyor. Karacaya biberonla su içiriyorum. Benden kaçmıyor, etrafımda dolaşıyor. Beni tanıyormuş gibi davranışlar sergiliyor" diye konuştu.

Bayrak, karacanın güvenliği için bir daha evinin etrafına geldiğinde ilgililere bilgi vereceğini vurgulayarak, "Karacanın insanlara yakın olması tehlike oluşturuyor. Bu nedenle de karacanın başına kötü bir iş gelmesini istemiyorum" dedi.

Kaynak: AA