İl Özel İdaresi'nin Divriği'deki Çalışmaları

Sivas İl Özel İdaresi'nce 2013 yılında Divriği ilçesinde birçok yatırım gerçekleştirildiği bildirildi.

İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2013 yılı yatırım programı kapsamında Divriği'ye asfalt, yol, köprü, menfez, stabilize yol yapımı ile yeni içme suyu, depo inşaatı ve depoların bakımı, kanalizasyon çalışmaları, okul bakım ve onarımları ile tarımsal sulama gibi birçok hizmet götürüldü.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, hizmetlerin büyük özveriyle yapıldığını belirterek, "Divriği'de yol ve ulaşım hizmetleri kapsamında 20 km 1. kat asfalt sathi kaplama yapılmış ve 47 km stabilize yol onarılmıştır. Ayrıca 21 km köy içi parke düzenlenmesi de yapılmıştır. Eğitim yatırımları kapsamında ise Selavattepe, Şehit Hamza, İstiklal, Cumhuriyet okullarında bakım ve onarım çalışmaları yapılırken, Atatürk Yatılı Bölge Okulu'nun kalorifer tesisatı işleri de 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı başlamadan tamamlanarak eğitime hazır hale getirilmiştir" diye konuştu.

Divriği Ulu Camii ve Daruşşifası çevresindeki kamulaştırma çalışmalarıyla onarımı yapılan konakların son durumu hakkında da bilgi veren Ayhan, İl Özel İdaresi tarafından cami çevresinde yer alan 191 taşınmazdan 146'sının kamulaştırıldığını belirtti.

Geri kalan 45 taşınmazla ilgili süreçte sona yaklaşıldığını söyleyen Ayhan, kamulaştırma çalışmaları için 2003 yılından bu yana 15 milyon 454 bin 117,52 lira harcama yapıldığını kaydetti.


Salih Ayhan, sit alanı içerisinde yer alan ve 2012'de restorasyonlarına başlanan Mühürzade, Demiralay, Şeyhoğlu ve Sancaktar konaklarının onarımlarının tamamlandığını ve konakların ilçenin konaklama sorununu çözmek için değerlendirileceğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: AA