Bornova'da 5 Yılda Rekor Yatırım

Bornova Belediyesi son 5 yıldaki performansı ile ilçe belediyeleri arasında hem bütçe büyüklükleri hem de yatırıma ayrılan paylar açısından rekor kırdı.

Bornova'da 5 Yılda Rekor Yatırım
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın uyguladığı idari ve mali disiplin sayesinde belediyenin yıllık bütçesi 95 milyon liradan 225 milyon liraya yükseldi. Beş yılda yapılan yatırım miktarı da 250 milyon lirayı buldu. Bornova Belediyesi’nin sahip olduğu tüm fiziki yapıların yüzde 65’i son beş yılda tamamlandı. Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak projelerle bu oranın daha da artacağı belirtildi.
Rekor yatırımlara imza atan Bornova Belediyesi mali yapısı ile de tüm belediyelere örnek oldu. Son beş yılda bütçesini 2.5 katın üzerinde büyüten Bornova Belediyesi borçsuz yapısıyla da dikkat çekiyor. Bornova Belediyesi’nin özel ya da kamu hiçbir birime borcu bulunmuyor. Yatırımların tamamı Bornova Belediyesi’nin öz kaynakları ile yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Ayrıca Bornova Belediyesi, gelirleri içinde Ankara’da merkezi idareden gelen ödeneklerin dışındaki öz kaynaklarının gelirleri içindeki payını yüzde 70 oranına yükselterek de büyük bir başarıya imza attı.

Sosyal belediyecilik alanında da Bornova’da örnek çalışmalar yapıldı. Sosyal Yardım Müdürlüğü’nün kurulması bu işe verilen önemin göstergesi oldu. Bornova Belediyesi her yıl 10 milyon lira gibi önemli bir bütçeyi sosyal yardımlar için ayrıldı. Gıda, giysi ve eşya bankaları kurularak ihtiyacı olan herkese destek sağlandı. Büyükpark içinde kurulan Gençlik Merkezi ihtiyacı olan gençlere ücretsiz yemek, çay, kütüphane ve çamaşırhane hizmetleri vermeye başladı.

Bornova Belediyesi’nin 4 yıl önce başlattığı hamile ve loğusa dönemindeki kadınlar ile 60 yaş üzerindeki yaşlılara evde bakım hizmeti verilmesi uygulaması tüm Türkiye’ye örnek oldu. Bornova sınırları içindeki tüm ihtiyacı olan yaşlılar bu hizmet kapsamında uzman belediye ekiplerince düzenli aralıklarla evlerinde ziyaret ediliyor. Banyo ve berber hizmetleri dahil tüm kişisel ihtiyaçları karşılanıyor. Ev temizlikleri yapılıyor. Ayrıca temel sağlık kontrolleri de yapılıyor. Gerekli durumlarda yaşlılar hastaneye de ulaştırılıyor. Aynı şekilde gebe ve loğusa dönemindeki kadınlar da yine belediyenin sağlık ekiplerince evlerinde ziyaret ediliyor. Gerekli sağlık bilgileri veriliyor. İhtiyacı olan hamile ve loğusa dönemindeki kadınlar en yakın sağlık kuruluşuna da ulaştırılıyor.
Kaynak: İHA