Bkm, Halkın İlgisinden Memnun

Zonguldak Belediye Kültür Merkezi (BKM) Müdürü Abdullah Bakır, atölye ve kurs çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Bkm, Halkın İlgisinden Memnun
Bakır, halkın kültür ve sanata büyük bir eğilimi olduğunu ve ilgiden memnun olduklarını ifade etti.


Zonguldak BKM’de kursların yanı sıra koro ve atölye çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Abdullah Bakır, son zamanlarda BKM’ye ilginin yoğun olduğunu ifade etti.

Bakır, “Kültür merkezimizde kurslarımız piyano, gitar, bağlama, keman, şan, yan flüt, resim, yağlı boya, karakalem, tiyatro, Türk Sanat Müziği Korosu ve Türk Halk Müziği Korosu çalışmalarımız var. Bu kurslarımızın hepsine son zamanlarda rağbet var. Çoğu kurslarımıza şuanda öğrenci alamıyoruz. Belli bir sayıya ulaştık. En çokta tabi ki tiyatro kursumuz ilgi görüyor. Çünkü tiyatro 8-12 yaş gruplarımız var, genç ve yetişkin gruplarımız var. Piyanoda ve resim kursuna ilgi var” dedi.

“HER GENCİN ELİNDE BİR MÜZİK ALETİ. GERÇEKTEN BU ÇOK GÜZEL”
Kursların yanı sıra bir de üniversite yetenek sınavlarına öğrenci hazırladıklarını dile getiren Abdullah Bakır, şöyle devam etti:
“Kurslarımız şuanda iyi. Bir taraftan da üniversiteye yetenek sınavlarına hazırladığımız öğrencilerimiz var. Onlarla çalışmalarımızı şimdiden başlattık. Bizim başarı oranımız yüzde 80’lerden, yüzde 90’lardan aşağıya düşmedi hiçbir zaman. Ona göre çalışmalarımızı yapıyoruz. Gençlerimiz resim öğretmenliği, müzik öğretmenliği, tiyatro, opera, şan bunun yanında stilistlik, grafiker, iç mimar, dekorasyon, moda tasarımcılığı bunun gibi bölümlere hazırlıyoruz. Öğrencilerin katılımı güzel. Bizde bizim çizgimizde çalışabilecek öğrencileri alıyoruz. Çünkü bizde yetiştirdiğimiz öğrencinin kazanmasını istiyoruz. Bunun yanında Türk sanat müziği korosu ve Türk halk müziği korosu çalışmalarımız devam ediyor. Daha önce konserde verdiler. Yine Ocak ayının 15’inde 2014’ün ilk konserini vereceğiz. Atatürk Kültür Merkezi’nde Türk Sanat Müziği konseri olacak. Daha sonra da Türk Halk Müziği konserimiz olacak. Tiyatro çalışmalarımız devam etmektedir. Yeni oyunların çalışmaları sürüyor. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Haftası’nda halkımıza oyunlarımızı sahneleyeceğiz. Halk Eğitim Müdürlüğü ile beraber yaptığımız kurslarımız var. Belediye Kültür Merkezi dışarıdan bakıldığında çok büyük gibi gözüküyor ama şu anda bizim için yetersiz kalıyor. Kurslar arttıkça bina fiziki olarak yetersiz kalıyor. Yeter ki böyle olsun. İlgi çok olsun. Gerçekten Zonguldak’ta kültür ve sanata büyük bir eğilim var. Hafta sonları baktığımızda her gencin elinde bir müzik aleti. Gerçekten bu çok güzel. Çalışmalarımız böyle şekillenecek. Gitar, piyano gibi çeşitli kurslarımıza sadece gençler değil yetişkinler de kurslarımıza yoğun ilgi gösteriyor. İnşallah karma bir konser düzenleyeceğiz. İnşallah her şey güzel olacak.”
“HASAN DOĞRU BİR DEĞER”
Katıldığı yetenek yarışmasında elemeleri geçen Zonguldaklı yarışmacı Hasan Doğru’nun da performansını değerlendiren Bakır, desteklerinin süreceğini ifade etti.

Hasan Doğru ile birlikte Zonguldak’ın da adının duyurulduğunu söyleyen BKM Müdürü Abdullah Bakır, şunları kaydetti:
“Hasan Doğru konusunda da halkımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok destek verdiler. Bizde çok sevinçliyiz. Hasan kardeşimizin belirli bir yerlere gelmesinden dolayı mutluyuz. Burada tiyatrolara katıldı.

Çeşitli etkinliklere katıldı.

Ardından opera bölümünü bitirdi. İnsanlarda ‘Okul bitirdi de ne oldu?’ gibi düşünceler oluşabilir. Fakat her şeyin bir zamanı var. Öyle birden bire olmuyor. Hasan’ın da zamanı oldu. Bizim ona emeğimiz olduğu kadar onun da bize fazlasıyla emeği oldu. Yarışmada yine elemeyi geçti. Kendisi ile yarışmadan önce görüştük. Heyecanlanmamasını ve kendisine her türlü desteği vereceğimizi, çıkıp şarkısını söylemesini istedik. Ondaki ses tenor sesi zaten. Türkiye sesini duydu. Tur atlaması da güzel. Bundan sonraki elemelerde de tüm desteğimizi göstereceğiz. Hasan bizim değerimiz.”
Kaynak: İHA