Mutso Meclis Toplantısı Yapıldı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) 2013 yılı son Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Şükrü Altınay başkanlığında yapıldı.

MUTSO Meclis Salonu'nda gerçekleşen ve oda bütçesinin oylandığı toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, üyelerinin birçoğunun finansal kuruluşlara ve kamu kurumlarına birikmiş borçları olduğunu, kamu borçlarını ödemeye yönelik getirilen düzenlemenin kamu bütçesini finanse etmesinin yanı sıra oda bütçesine de olumlu yönde katkı sağladığını söyledi.

Yapılan çalışmalar ile oda gelirlerinde artış yaşandığını vurgulayan Karakuş, oda üyelerinin bir kısmının yüksek gecikme ve tecil faizleri nedeniyle geri ödemekte zorlandıkları borçlarını yeni düzenleme ile ödeme şansına kavuştuklarını ifade etti.

Karakuş, 2013 yılında tasarruf edilen harcama ödeneklerine rağmen oda hizmetlerinin aksatmadan sürdürüldüğünü, bu çalışmaların karşılığı olarak üyelere sunulan hizmet kalitesinin her geçen gün arttığını anlatarak, "Bu amaçla odamızın üyelerine sunduğu hizmetlerin kalitesinin daha yukarılara taşınmasına yönelik çalışmalara başlandı. ISO 9001-2008 belgesi alınarak Türk Loydu tarafından yapılan ilk akreditasyon denetiminde 'A sınıfından 5 yıldızlı hizmet üreten oda' olarak tescillenmiş odamız, akredite odalar arasında yerini almıştır" dedi.

Gelecek yıl tasarruflara azami özen gösterilerek yapılacak harcamalarla en etkin ve verimli sonuçlar alınmaya çalışılacağını vurgulayan Karakuş, "Odamızın geçmiş bütçe dönemlerinde olduğu gibi bu bütçe döneminde de varlıklarında önemli artışlar meydana gelmiş, bu sayede gerek camiamızın gerekse hizmet ve yatırımların yapılabilmesine zemin hazırlanmıştır" diye konuştu.

Oda bütçesinden yapılan harcamalarda tasarruf ilkesine bağlı kalındığını dile getiren Karakuş, şöyle devam etti:
"2013 yılının on ayının değerlendirmesini yaptığımızda, reel anlamda odamız gelirleri 2012 yılına oranla yüzde 10 arttı. Bütçemizde parlak sonuçlar elde etmemiz, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da tutumlu olmaya özen göstermemiz, yani mali disipline uymamız anlamını taşımaktadır. Bütçe gelirleri 2013 yılı 10 aylık gerçekleşme rakamları 2010, 2011 ve 2012 yılları kesinleşmiş bütçe rakamları dikkate alınarak hazırlanmıştır. 2014 yılı için de 3 milyon 520 bin lira olarak tahmin edilmektedir."
Karakuş, 2014 yılında MUTSO'nun uluslararası fuar alanı güdümlü projesinin devreye sokulmasının en önemli ve ivedilikli projesi olduğunu, projenin hayata geçmesiyle Muğla'nın ve odalarının daha da güçleneceğini sözlerine ekledi.
Yapılan oylama sonucu oda bütçesi, oybirliği ile kabul edildi.
Kaynak: AA