Mhp Grup Başkanvekili Halaçoğlu, Kayseri'de

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, "Operasyonda görevini kötüye kullanan yok. Savcıya bilgi veriliyor ve savcı operasyonu düzenliyor" dedi.

Halaçoğlu, partisinin Kayseri İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Hükümetin bazı icraatlarının başarılı bazılarının da başarısız olduğunu dile getiren Halaçoğlu, "Türkiye'de 11 yıllık bir hükümet var, bu 11 yıllık dönemde hükümet tarafından tasvip edilecek güzel işler de yapıldı. Ancak güzel olmayan işler de var. Bunların başında yolsuzluk olarak adlandırdığımız konular var. İhale yasalarındaki değişiklik ister istemez bir takım yanlış işler yapılmasına vesile oluyor" diye konuştu.

İstanbul merkezli operasyonun dikkat çekici olduğunu bildiren Halaçoğlu, şöyle devam etti:
"Operasyonda görevini kötüye kullanan yok. Savcıya bilgi veriliyor ve savcı operasyonu düzenliyor. Savcının bir eve operasyon yaptırabilmesi için de mahkemeden onay alması gerekiyor. Mahkemeden onay alınmış, evlere baskın yapılmış. Ortaya çıkarılan paralar ve konuşma metinleri var. Bu durumda görevi kötüye kullanma adıyla kişileri görevden aldığınızda zaten kanunsuz iş yaptınız demektir. Operasyonu yürüten savcıyı herhangi bir gerekçe göstermeden görevden almanız da zaten yine usulsüzdür. Burada operasyonun çok daha geniş bir alana yayılmasından endişe duyulduğu için görevden alınmış gibi bir durum ortaya çıkıyor. Dolayısıyla artık bunun hazmedilir bir tarafı yoktur."
Hükümet tarafından yeni bir demokrasi paketinin Meclis'e sunulduğunu aktaran, Halaçoğlu, parti olarak paket içeriğinde bazı çekinceleri olduğunu kaydetti.

Pakete destek vermeyeceklerini ifade eden Halaçoğlu, şunları söyledi:
"Bu yasayla birlikte teröristler siyasi partilere üye olabilecekler. Siyaset yapabilecekler. Yani bu yasayla Türkiye Büyük Millet Meclisine siz teröristleri sokabileceksiniz. Önümüzdeki günlerde Abdullah Öcalan da serbest bırakılırsa Öcalan da siyasete girer ve TBMM'ye girebilir. Diyelim ki yasak bile getirseler en azından Abdullah Öcalan bir siyasi partinin genel başkanı olarak siyaset yapabilir anlamına geliyor bu. Dolayısıyla bunun son derece tehlikeli olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. TBMM hepinizin bildiği gibi yasama organı, yasaların çıkarıldığı yer. Yasaları teröristlerin çıkardığını düşünecek olursanız sonuçlarının Türkiye'ye nasıl zarar vereceğine de tahmin ederseniz. Dolayısıyla bunun demokratikleşmeyle hiç bir alakasının olmadığın belirtmek istiyorum.
- "Bu vatanı biz mirasyedi olarak birilerinden devralmadık"
Her kişi ve kurumdan ülkeye daha çok sahip çıkmasını isteyen Halaçoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu vatanı biz öyle basit kazanmadık. Sarıkamış'ta 60 bin şehit verdik. Bu insanlar niye o soğukta dondular, çarpışamadan hayatlarını kaybettiler. Niye biz Çanakkale'de bu kadar şehit verdik. Bu vatanı biz çöplükte bulmadık. Bu vatanı biz mirasyedi olarak birilerinden devralmadık. Kan dökerek aldık. Düşmanı bu yurttan atacağız diye aldık. Bu insanlar niye hayatlarını verdiler. Bunların anası ağlamadı mı. Bunlar torakları düşman işgali altında kalmasın diye canlarını verdiler. Ezanlar susmasın diye can verdiler."
Kaynak: AA