Haaretz'den Mavi Marmara iddiası!

İsrail'in Haaretz Gazetesi Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve İsrail heyeti temsilcilerinin İstanbul'da bir araya geldiğini ve Türkiye'nin iki ülke arasında yürütülen tazminat görüşmelerinde esnekliğe gittiğini iddia etti.

Haaretz'den Mavi Marmara iddiası!
Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, görüşmeleri doğrularken, “Görüşmeler tek bir unsurdan, yani tazminatların miktarından ibaret değildir. Türkiye tek taraflı bir esneklik göstermiyor” açıklaması yaptı. Haaretz'e konuşan İsrailli yetkiler ise İstanbul'daki görüşmelerde mayıs ayında Türkiye'nin ailelere 1'er milyon dolar tazminat talep ettiğini, İsrail'in ise sadece 100'er bin dolar önerdiğini; İstanbul'daki görüşmelerde ise Türkiye'nin 1 milyon doların altına indiğini ileri sürdüler.

DIŞİŞLERİ NE DEDİ
Türk diplomatik kaynaklar ise görüşmeyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptılar: “Türkiye-İsrail arasında bu görüşmelerin tıkanmadığını zaten her zaman söylüyorduk. Hâlâ devam eden görüşme sürecine ilişkin bilgi verilmesini doğru bulmuyoruz. Bugüne kadar da rakam telaffuz etmedik. Ancak haberdeki konunun ifade ediliş tarzı doğru değil. Görüşmeler tek bir unsurdan yani tazminatların miktarından ibaret değil. Türkiye, tek taraflı esneklik de göstermiyor. Görüşmeler, hakkaniyetli, işleyebilir, bugüne kadarki taahhütlerimizle uyumlu bir çerçeve çıkarılması yönünde sürüyor.”