Gençlerin Taleplerini Dinlediler

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Kent Konseyi Gençlik Meclisinin organize ettiği ‘Gençlerden Kente Talepler’ etkinliği gerçekleştirildi.

Gençlerin Taleplerini Dinlediler

Üniversite ve Biga Gençliğinin görüşlerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini almak için düzenlenen organizasyona üniversitenin topluluk üyeleri dışında Biga Kent Konseyi üyeleri, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, AK Parti Teşkilatı üyeleri, MHP Biga Belediye Başkanı adayı Refik Arıkan, İlçe Başkanı Atilla Soykan ve partililer katıldı.

Yüksel Martin tanıtım konuşması yaparken ardından topluluk başkanlarına Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı Teşekkür Belgelerini verdi. Daha sonra Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan başarılı çalışmalarından dolayı Biga Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı H. Kunter Güleç’e Plaket verdi.

Biga Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı H. Kunter Güleç, “Biga’da gerek Üniversiteli öğrencilerin gerek Biga’daki gençlerin ihtiyaçlarını, sorunlarını ve sorunlara yönelik çözümlerini duyurmak adına ‘Gençlerden Kente Talepler’ etkinliğini organize ettik. Bu etkinlik sonucu Biga da ilk defa Gençlerin sorunlarına yönelik düğün salonun girişine koyduğumuz panolara özgürce yazdıkları verileri toplayıp rapor haline getirdikten sonra Biga Belediye Başkan Adaylarına, Kaymakama, Çanakkale Milletvekillerine ve Valiye paylaşmayı kararlaştırdık. Bunun sonucunda ihtiyaçlar doğru tespit edildiğinden gençlerin isteklerin karşılanması noktasında çalışmalar yapılmasına ve yereldeki gençlerin gücünü ortaya çıkaracağız. Etkinliğimiz başka bir ilk özelliği de taşımaktadır. Üniversitemizde kurulu olan 8 öğrenci toplulukların bir araya gelerek Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile ortak çalışmasıdır. Normalde iki öğrenci topluluğu bir araya gelmezken biz bunu aşarak ‘ben’ duygusunun değil ‘biz’ olmayı başardığımız için çok mutluyuz. Hepsine vermiş oldukları desteklerden dolayı sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Kent Konseyi tarafından oluşturulan Yöre Halk Oyunları Grubunda MHP İlçe Başkanı Atilla Soykan’ın da bulunduğu grup, oyun sonunda uzun süre alkışlandı.
Kaynak: İHA