Didim Heyeti İstanköy'den Döndü

Didim ile Yunanistan'ın İstanköy Adası arasında turizm ve ticaret ilişkilerini güçlendirmek, ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla temaslarda bulunmak üzere İstanköy'e giden Didim heyeti döndü.

Didim Ticaret Odası Kültür, Turizm ve Dış İlişkiler Komisyonu'nun organizasyonuyla gerçekleşen İstanköy (Kos) ziyareti, Didim Ticaret Odasında düzenlenen toplantıyla değerlendirildi.
Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı ve Kültür Turizm ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Hilmi Yıldırım, toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl içinde ticaret odası bünyesinde kurulan Kültür, Turizm ve Dış İlişkiler Komisyonunun Didim ile İstanköy arasında feribot seferlerinin başlatılmasıyla ilgili çalışmalar yürüttüğünü belirterek, 22 kişilik bir heyetle gerçekleştirilen ziyaretin de bu doğrultusuda yapıldığını söyledi.

Didim ile İstanköy arasındaki feribot seferlerinin, geçmişte gümrük kapısı sorunları nedeniyle durdurulduğunu hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:
"İlçemizde artık D-Marin Didim Marina'da bir gümrük kapısı bulunmakta. Bizler buradan seferlerin tekrardan başlatılması yönünde D-Marin'in yetkilileri ile görüştük ve kendileri de seferlerin buradan başlamasında bir engelin olmadığını, kendilerinin de bu konuda istekli olduğunu ve ne gerekirse yapmak istediklerini bize belirttiler. Biz de birinci adımı atarak İstanköy'e ziyaret planladık. İstanköy Ticaret Odası yetkilileri, bu seferlerin başlamasıyla birlikte, turizm ve ticaret alanında işbirliği yapmak istediklerini, bir araya gelecek yapıcı adımlarından atılmasında istekli olduklarını her fırsatta bildirdiler."
Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu da Didim ile İstanköy arasındaki turizm ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi yönündeki çalışmalardan dolayı Didim Ticaret Odası'na teşekkür ederek, belediye olarak çalışmaları desteklediklerini söyledi.

Kaynak: AA