Başbakan Erdoğan Binlere Seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “17 Aralık’ta hükümetimize karşı yapılan bu operasyonlarda bilesiniz ki bunun perde arkası milli iradeyedir, milletedir” dedi.


Pakistan temaslarını tamamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 21.00’de Türk Hava Yolları’na ait özel bir uçakla Ankara’ya döndü. Uçaktan inen Başbakan Erdoğan, daha sonra kendisini bekleyen binlerce vatandaşa seslendi. Son günlerde yaşanan olaylarla ilgili kendisine destek vermek isteyen vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılaşan Başbakan Erdoğan, ilk olarak Samsun’a gittiğini söyledi.

Samsun’un Çarşamba ilçesinde vatandaşların kendisini karşıladığını dile getiren Başbakan Erdoğan, “Oradan Ünye’ye geçtik. Farklı bir muhabbetti. Ordu’ya geçtik. On binlerce kardeşimiz bizleri karşıladı. Muhabbet dolu bir gündü. Kardeşlerim ertesi gün Giresun’daydık. Giresun’da gerçekten siyasette olduğu günden bu güne çok farklı muhteşem bir açılış töreni gerçekleştirdik ve Trabzon’dan Pakistan’a hareket ettim” dedi.

Pakistan’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Mevlana aşığı Muhammed İkbal’i ziyaret ettiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, “Ben diyor, sana yolu sormuyorum. Arkadaş soruyorum. Yol arkadaşı yoksa yol neye yarar. Önce yol arkadaşı, sonra yol. İşte bu yola böyle çıktık” diye konuştu.

“Biz milletimize aşık olduk, milletimizi sevdik” diyen Başbakan Erdoğan, 17 Aralık’ta hükümete karşı yapılan operasyonların perde arkasının milli iradeye ve millete yapıldığını söyledi

Erdoğan, konuşmasının ardından otobüsün üzerinden vatandaşları selamladı. Esenboğa Havaalanı’nın VIP bölümünde bulunan alanı dolduran vatandalar ise sloganlar atarak Başbakan Erdoğan’a destek verdi. Başbakan Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan ve bazı bakanlarla birlikte otobüsle Keçiören’de bulunan konutuna hareket etti. Öte yandan vatandaşlar tarafından açılan bazı pankartlar ise dikkat çekti.
Kaynak: İHA