Avustralya Yeni Yıla Hazır

Coğrafi konumu itibarıyla yeni yıla ilk girecek ülkelerden biri olan Avustralya, Noel ışıkları ile donatılan evler, işyerleri ve sokaklarıyla yeni yıl hazırlıklarını tamamladı.

Okulların yaz tatiline girmesiyle yeni yıl öncesindeki hazırlıkları görmek için şehir merkezlerine akın eden Avustralyalılar, şehir merkezlerinde gece geç saatlere kadar süren etkinliklerde hoşça vakit geçiriyor.
Melbourne kentinin ana caddelerini dolduran Avustralyalılar, ışıklı şovlar, akrobasi gösterileri ve sokak müziklerine büyük ilgi gösteriyor. Her yıl vitrin süslemesi ile gündeme gelen özel bir firmanın vitrin süslemelerini görmek isteyen halk da vitrin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.
Dünyanın en yaşanılabilir şehirleri sıralamasında son 3 yılda birincilik unvanını kimseye kaptırmayan Melbourne Belediyesi, yeni yıl dolayısıyla Melbourne Town Hall binasının ön cephesi üzerinde düzenlediği ışık gösterisi ile binlerce kişiyi şehir merkezine çekiyor. Gösteri alanında dünyaca ünlü Spinifex Group tarafından Melbourne Town Hall binasının 3 boyutlu modeli çıkartılarak yapılan ışık şovunu her akşam binlerce kişi izliyor.
Gösteriyi izlemek için geldiklerini ifade eden Christy ve Bety ''Çok heyecanlıyız. Bu şovun fotoğraflarını gördük çok güzel görünüyor'' dedi.

Avustralyalıların yoğun ilgisi ile karşılaşan ışık şovu, 25 Aralık'ta sona erecek.
Kaynak: AA