Atso İstişare Toplantısı Yaptı

Aksaray Ticaret Ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Fatih Tekin, beyaz eşya ve sarraf sektöründe faaliyet gösteren iş adamları ile birlikte istişare toplantısı yaptı.

Atso İstişare Toplantısı Yaptı

ATSO Meclis Başkanı Fatih Tekin, beyaz eşya ve sarrafların sorunlarını dinleyerek çözüm aşamasında çalışmalar yapılacağını vurgulayarak, "Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak istişareyi çok önemsiyoruz. Sorunlarımıza müşterek çözüm üretebilmek için istişare ortamı bizler için çok önemlidir. Komitelerimiz, gerek mesleki gerekse şehrimize ait sosyo-ekonomik sorunlarını, dilek ve temennilerini bu toplantılarında değerlendirip bir üst kurul olan yönetim kuruluna iletmektedir. Meslek komitelerimiz, oda-üye kaynaşmasında en önemli görevi üstlenen, vazgeçilmez organlarımızdır” dedi.

Aksaray’da faaliyet gösteren meslek gruplarından beyaz eşya firmalarının en büyük sıkıntısının sektörde kar oranlarının yıllardır aynı kalmasına rağmen masrafların iki katına çıkmış olması olduğunu belirten Tekin, “Burada üretici firmaların kar oranlarını yeniden gözden geçirmesini gerektiğinin altını çiziyoruz. Sarraflarımızın en büyük sıkıntıları ise üreticiye doğrudan ulaşamamak, ödeme alternatiflerinin sınırlı olması, ürün devamlılığını sağlayamamak gibi problemleri dile getirirlerken bu sıkıntıların önüne geçebilmek adına çözüm yollarını aradık. Bizler Aksaray’a hizmet için buralarda çalışmalar yapıyoruz. Benim sıkıntım değil deyip bir kenara geçip oturma peşinde değiliz. Amacımız ve en büyük gayemiz problemi olan her firmanın yanında olmak ve problemine çözüm bulmaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA