Sondakika haberleri

Haftasonu Türkiye gündeminde neler yaşandı. Sondakika haberlerinde neler vardı? İşte haftasonu Türkiye gündemine damga vuran gelişmeler...

Sondakika haberleri
ERDOĞAN'DAN SERT MESAJLAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz gezisi kapsamında Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon'da toplu açılış törenlerine katıldı. Başbakan Erdoğan'ın Karadeniz turu kapsamında yaptığı konuşmaların gündeminde ise 'Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu' vardı.

Erdoğan, dış güçler tarafından yapılan operasyon hakkında sert mesajlar verdi. Erdoğan,'Eğer bu ülkeye el uzatan olursa, eğer bu ülkeyi karıştırmak için kirli tuzaklar kurulursa biz o elleri kırarız' dedi.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili eleştirilerde bulunan Erdoğan ayrıca, Zaman gazetesinde yer alan “İspanya'da polis, iktidar partisine baskın yaptı” başlıklı habere sert tepki gösterdi.

GÜLER VE ÇAĞLAYAN SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında oğulları tutuklanan İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ilk kez konuştu.

Resmi Twitter hesabı üzerinden konuyu değerlendiren Güler, ' Veremeyeceğimiz hiçbir hesap yoktur' dedi ve Başbakan Erdoğan'ın bu konuda yapacağı düzenlemeyi beklediğini ifade etti.

Çağlayan ise ilk açıklamasını AA'ya yaptı. Operasyonunun büyük bir tuzak olduğunu ifade eden Çağlayan, '  Ne benim, ne evladımın ve ne de onun kadar değerli çalışma arkadaşlarımın bir yanlışın içinde olması söz konusu olamaz' dedi.

GALATASARAY 2-1 TRABZONSPOR

Süper Toto Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray sahasında konuk ettiği Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti. Galatasaray'ın gollerini 60 ve 68. dakikada Burak Yılmaz atarken Trabzonspor'un tek golü ise Olcan Adın'dan geldi.

Karşılaşmanın 75. dakikasında ise Colman, ikili mücadele sonrasında Riera'ya yaptığı haraket nedeniyle kırmız kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Onur Kıvrak yaptığı kurtarışlarla maça damga vurdu.

Galatasaray bu galibitle lider Fenerbahçe'ye bir adım daha yaklaştı ve aradaki puan farkını 8'e indirdi.

KARABÜKSPOR 2-1 FENERBAHÇE


Lider Fenerbahçe deplasmanda karşı karşıya geldiği Karabükspor'a 2-1 mağlup oldu. Tek yenilgisini ligin başında Konya Torkuspor'dan alan ve 14 hafta boyunca lige mağlup olmayan Fenerbahçe bu kez Karabük'te sahadan puansız ayrıldı. Buzlu bir zeminde oynanan ve maçın genelinde Karabükspor'un kontrolünde geçen karşılamada konuk ekibin golleri  12. dakikada Akpala ve 69. dakikada penaltıdan İlhan Parlak'tan geldi. Fenerbahçe'nin tek golü ise Emenike'den geldi.

Karabükspor 26 puana yükselirken Fenerbahçe zirvede 38 puanda kaldı.

KAYSERİ'DE KATLİAM GİBİ KAZA

Kayseri'de öğrencileri taşıyan midibüsün kaza yapması sonucu 11 kişi öldü, 31 kişi ise yaralandı.

Adli Tıpta yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere yakınları tarafından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan 11 kişinin kimliği şöyle:

Coşkun Coşkun, Celal Coşkun, Çiğdem Gürbüzoğlu, Rabia Gürbüzoğlu, Mehmet Tosun, Ecenur Kılıç, Melike Velioğlu, Hüseyin Baran, Ebru Salmanoğlu, Tuğba Çanlı ve Altay Bahadır Utar.

ASKERİ PERSONELE MÜJDE


Askeri personelin eş durumundan tayin taleplerinde, artık eşin devlet memuru olma şartı aranmayacak.

İlgili yönetmelikte değişiklik yapıldı. Buna göre, eşi devlet memuru olmayan ve sigortalı çalışanlar da 'eş durumu' gerekçesiyle tayin isteyebilecek. Ancak bu durumdaki personel, eşinin son 2 yıl içerisinde en az 360 gün sigortalı hizmette bulunduğunu belgelemek zorunda.

TÜRKVİZYON'UN GALİBİ AZERBAYCAN

Eskişehir'de düzenlenen Türkvizyon Şarkı Yarışması'nın galibi Azerbaycan oldu.

Azerbaycan adına yarışan Farid Hasanov finalde 210 puan alarak birinci oldu.

Belarus'tan Gunesh Abbasova 205 puanla ikinci ve Ukrayna'dan Fazile İbraimova 200 puanla üçüncü oldu. Finalde Türkiye adına yarışan Manevra Grubu 187 puanla beşinci oldu.

EMNİYET BASINA KAPATILDI

Türkiye genelinde basın mensuplarının emniyete girişlerinin yasaklandığı duyuruldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamayla, Türkiye genelinde basın mensuplarının bugünden itibaren emniyete girişlerinin yasaklandığı duyuruldu. Yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Genel Müdürümüzün talimatıyla, Türkiye genelinde yapılan uygulama çerçevesinde 22.12.2013 tarihi itibariyle basın mensupları Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarına giriş yapamayacaklardır. Herhangi bir gelişme veya basın açıklaması olduğu takdirde basın mensupları davet edilecektir. Vatan ve Gayrettepe hizmet binalarında bulunan basın odasını kullanan basın mensuplarının anahtar ve giriş kartlarını teslim etmeleri rica olunur."