- Sağlık Hizmetlerinde Simülatörlü Eğitim

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, öğrencilerine simülatörle doğum yaptırmayı ve hastalıkların tespiti ile tedavi yöntemlerini uygulamalı olarak öğretiyor.

okulda incelemelerde bulunan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, simülasyon merkezini ilgiyle inceledi ve merkez hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı.
Okul bünyesindeki uygulamalarla ilgili bilgi veren Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Birol Özkalp, okulun, Türkiye'de hasta bakım simülatörüne sahip ilk meslek yüksekokulu olduğunu söyledi.

Öğrencilere mesleki uygulama derslerinde simülasyonla vital bulguları, kardiyak testleri yapmayı öğretttiklerini, kalp, soluk seslerini steteskopla dinletip, görsel olarak da izlettiklerini ifade eden Özkalp, "Öğrencilerimiz kadın doğum simülatörüyle doğum yaptırmayı uygulamalı olarak öğreniyorlar. Bu simülatörlerde öğrencilere doğum sırasında karşılacakları sorunlarla nasıl başa çıkacaklarını da uygulamalı olarak anlatabiliyoruz. Öğretim elemanlarımız simülatörlerdeki bulguları değiştirerek öğrencileri uygulamalı sınav yapabiliyorlar" dedi.

Prof. Dr. Gökbel ise sağlık alanındaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, bu alanda nitelikli personel yetiştirebilmek için uygulamalı eğitime daha da ağırlık vereceklerini söyledi.

Kaynak: AA