Mardin'de Diş Hekimliği Sempozyumu

Mardin Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve Sağlık Mensupları Derneği'nce (SAMEDER) 3. Diş Hekimliği Sempozyumu düzenlendi.

Mardin Yay Grant Oteli'nde düzenlenen sempozyumda konuşan Mardin Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Abdulkerim Işıker toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Koruyucu diş hekimliği anlayışını yerleştirilmesi gerektiğini ifad eden Işıker, "Düzenli olarak kontrollere gitme alışkanlığının kazandırılması ve diş hekimliği hizmetlerine ilişkin kamuoyunun oluşturulması anlamında çeşitli etkinlikler yapılmalıdır" dedi.

SAMEDER Başkanı Yusuf Baygit ise derneğin kurulduğu günden bugüne, amatör bir ruhla, gönüllülük esasına dayalı olarak çalıştıklarını belirtti.

Mesleği ifa ederken dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin her insana etik değerler çerçevesinde hizmet etmek için çalıştıklarını kaydeden Baygit, şöyle konuştu:
"Bilgimizin sonuçlarını sunmamız ve onların iyileşmesine, hastalıklarının tedavisine katkıda bulunmamız onların en sıkıntılı anlarında yanlarında olmamız, bu mesleğin hem halk, hem Hak katında değerinin artmasına vesile olacaktır. Bu süreçte konferanslar, seminerler, sosyal aktiviteler, yurtiçi ve yurtdışı gezi turları, yardım kampanyaları ve sağlık taramalarıyla, sağlık mensuplarının hayatın güzelliklerini paylaşarak insan ve çevre sağlığının korunmasına katkı sağlamaları ve bazı sosyal sorumluluklarını yerine getirebilmelerine yardımcı olma bilinciyle çalışıyoruz."
Kaynak: AA