Köşk’te Aile Eğitimini Tamamlayan Velilere Sertifika

Köşk Anadolu Lisesi’nde düzenlenen “Aile Eğitimi” seminerini başarıyla tamamlayan veliler sertifika sahibi oldu.

Köşk’te Aile Eğitimini Tamamlayan Velilere Sertifika

Köşk Anadolu Lisesi Rehberlik Servisinin düzenlediği “7-19 Yaş Aile Eğitimi” semineri tamamlandı. Okul Psikolojik Danışmanı Ezgi Kozakçı Teke önderliğinde Ekim ayında başlayan ve 15 öğrenci velisinin katıldığı 7-19 Yaş Aile Eğitimi programı sonunda eğitime katılan velilere sertifikaları verildi.

Köşk Anadolu Lisesi toplantı salonunda yapılan sertifika törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Aykırı, İlçe Milli Eğitim Şube Aysevin İnal, Okul Müdürü
Ali Erdoğan, okul öğretmenleri, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılışında konuşan Köşk Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanı Ezgi Kozakçı, “Bu eğitimin genel hedefi 7-19 yaş arasındaki çocuklar ile etkileşimde bulunan tüm bireylerin çocuk gelişimine maksimum katkı sağlamasına destek vermek, ebeveynlerin anne, baba ve eş olarak aile içindeki rollerini görebilmelerini sağlayabilmek, çocuklarının ergenlik dönemindeki genel özelliklerine ilişkin farkındalıklarını ve çatışma çözme becerilerini arttırmak, çocukları ile iletişim becerilerini güçlendirmek ve ailelere risk etkenlerinin kendileri ve çocukları üzerindeki etkilerini fark ettirerek riskli durumlar karşısında hangi yaklaşımlarla hareket edebileceklerini fark etmelerini sağlamaktır. Bu tür eğitimlerin çocuklarımızın gelişimine maksimum düzeyde katkı sağlar bu yüzden 2. dönem de bu tür aile eğitimleri devam edecek. Çocuklarımızın daha iyi korunduğu bir dünya yaratmak adına 8 hafta boyunca bıkmadan yorulmadan bu eğitime katılan velilerimize ve Bu eğitimler sırasında maddi ve manevi olarak desteğini esirgemeyen Okul Müdürümüz Ali Erdoğan'a teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Proje ekibi ve velilerin büyük bir özveriyle çalışmalarını başarıyla tamamladıklarına işaret eden Okul Müdürü Ali Erdoğan da, “Bir insanın dünyada sahip olabileceği en değerli varlığı çocuklarıdır. Her anne baba çocuğunu en iyi şekilde yetiştirmek ister. Bu tür aile eğitimleri de velilerimize destek olup, yol göstererek daha sağlıklı çocuklar yetiştirmesine yardımcı olur. Velilerimizin ve öğrencilerimizin eğitimi için bizler okul yönetimi olarak her zaman maddi ve manevi destek olmaya hazırız" dedi.

Sertifika almaya hak kazanan velileri kutlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Aykırı ise, “Bu tür eğitimlerin bireyin kişisel gelişimine etkisinin büyüktür. Ebeveynlerin çocuklarını daha iyi tanıması ve onlarla iletişimlerini güçlendirmesi adına bu tür eğitimlere katılmak önemlidir.. Çalışmayı yapan öğretmenimizi ve çalışmaya katılan velilerimizi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Törende yapılan konuşmaların ardından 8 hafta süren 24 saatlik ‘7-19 yaş Aile Eğitimi’ programına katılan velilere sertifikaları İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Aykırı, İlçe Milli Eğitim Şube Aysevin İnal, Okul Müdürü ve Ali Erdoğan tarafından takdim edildi.
Kaynak: İHA