Kartepeli Çocuklar Mesnevi'den Ders Aldı

“Mesneviden Ders Aldım” adlı çocuk oyunu Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Kartepe Belediyesi’nin çocuklara yönelik kültür sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenen tiyatro oyununu izleyen minikler farklı bir gün yaşama imkanı buldu.
Kartepe Belediyesi, çocuklara tiyatro sevgisini aşılamak amacıyla farklı oyunları miniklerin beğenisine sunmaya devam ediyor. Bu hafta sonu da Kartepeli çocuklara Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Hüseyin Goncagül’ün Mevlana’dan uyarlayıp yönettiği, “Mesneviden Ders Aldım” adlı oyun sahnelendi. Hz Mevlana’nın ölümsüz eseri Mesnevi’nin hikmet dolu öyküleri bu sefer ormandaki sevimli karakterler tarafından canlandırılarak çocukların dünyasına girildi. Çocukların geleceğine rehberlik edecek, ibret dolu dersleri çocukları hem eğlendirerek hem de öğreterek anlatıldı.

Küçükler kadar velilerinin de ilgiyle izlediği sevimli hayvan tiplemeleri, Mevlana’nın çağları aşan fikirlerini müzikli oyun ile günümüze uyarlayan ekip kendi başlarından geçiyormuş gibi tasvir ettikleri oyun ile kendi düştükleri durumları kıyaslayıp miniklerin ders çıkarmalarını sağladılar. Salonu dolduran Kartepelilerin beğeni ile izlediği tiyatro oyunu ile minikler de farklı bir gün yaşama imkanı buldular.
Kaynak: İHA