Halep'teki Bombalı Saldırılar

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Suriye'de artan şiddet olaylarından ve derinleşen insani krizden dolayı endişe duyduklarını bildirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin Halep kentine bir hafta içerisinde düzenlenen hava saldırılarında varil bombalarının kullanıldığını ve saldırılarda ölen 300'den fazla kişinin çoğunun çocuk olduğu belirtildi.
Açıklamada, Suriye'de artan şiddet olaylarından derin endişe duyduğunu belirten Dışişleri Bakanı Hague'in, "Yakın zamanda Halep'te olduğu gibi, sivil halkın yoğun olduğu bölgelerde acımasız ve rastgele silah kullanımını kınıyorum" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonuna verilen destek hatırlatılarak Hague'in, "22 Ocak'ta başlayacak BM Cenevre-2 siyasi sürecini desteklemek amacıyla Birleşik Krallık'ın çabalarını yineliyoruz. Çatışmayı bitirecek ve Suriye'nin geleceğinde Esed'in herhangi bir rolünün olmadığından emin olmak için tek yol bu" ifadesi aktarıldı.
Suriye ordusuna ait savaş uçakları ve helikopterler, bir hafta içerisinde Halep'in Azez ilçesi, Sukkeri ve Salihin bölgelerine varil bombalarının da atıldığı hava saldırıları düzenlemişti.
Kaynak: AA