Efe Dağcılık Ahrandı’dan Bozdağ’a Tırmandı

Efe Dağcılık-Ödemiş Belediyespor Dağcılık Kolu üyesi dağcılar, hafta sonunda Ödemiş’in Ahrandı Tepesi’nden Bozdağ’a tırmandılar.

Efe Dağcılık Ahrandı’dan Bozdağ’a Tırmandı
Pazar günü düzenlenen Ahrandı-Bozdağ yürüyüşü iki grup halinde yapıldı. A grubuna Mehmet Genç, B grubuna ise Salim Taşbaş rehberlik yaptı.
Tırmanışla ilgili bilgi veren Taşbaş şunları söyledi: “A Grubu Salı Pazarından başladıkları yürüyüşe Ahrandı Belediye Gazinosu’nun yanından, Anjiyo yokuşunu takip ederek, Bozdağ asfaltına ulaştılar. Yürüyüş kolu Bozdağ asfaltından devam ederek A grubunun zirvesi olan Sarıçam’a çıkarak burada mola verdiler. Molanın ardından aynı rotayı kullanarak Salı Pazarı’na geri döndüler.

B grubu ise Salı Pazarından hareket ederek, A grubunun kullandığı rota üzerinden Bozdağ Jandarma Karakolu’nun yan tarafına kadar çıktık. Burada bir saatlik bir molanın ardından aynı rotayı kullanarak Salı Pazarı’na döndük. B grubu olarak yürüyüşümüz yaklaşık 7 saati buldu. Havanın da güzel olmasından dolayı güzel bir etkinlik oldu. Buradan tüm katılımcı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yürüyüşlerimize tüm doğaseverleri bekliyoruz.”
Kaynak: İHA