Denizli'de 50 Çiftçiye Traktörleri Teslim Edildi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörlüğü'ne başvuran ve 11. Çağrı döneminde projeleri kabul edilen 50 çiftçiye, traktör ve ekipmanları teslim edildi.

EGS Park Fuar Alanında düzenlenen teslim töreninde konuşan Vali Abdülkadir Demir, Denizli'n tekstil sanayinin yanında tarımda da adından söz ettiren bir kent olduğunu ifade etti.

TKDK'nın kaynaklarıyla büyük çaplı yatırımlarında yapılabileceğini vurgulayan Demir, "Daha önce projeleri kabul edilen bazı firmaların modern tesisler kurdular. Çiftçilerimiz de bu kaynaktan faydalanarak avantajlarını gördüler. Denizli'nin ilerleyen yıllarda daha verimli tarım yapabilmesi için yeni su kaynakları bulduk ve bunları tarıma yönelik çalışmalarda kullanılmasını sağlayacağız. Denizli bu alanda gereken hassasiyeti yapacak ve söz sahibi olacaktır" dedi.

TKDK Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren de tarım ve kırsal kalkınmayı güçlendirmek için çiftçilere destek olduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından çiftçilere traktörlerin anahtarları Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve diğer protokol üyeleri verdi.
Törene, AK Parti Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, daire başkanları ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA