Ahmet Özhan, Beü’de Büyüleyecek

Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından Aralık ayı boyunca devam ettirilen “Vuslatın 740. Yıl Dönümü Etkinlikleri” muhteşem bir konserle sona eriyor.


Ünlü sanatçı Ahmet Özhan bu kapsamda Zonguldak’a gelerek BEÜ’nün konuğu olacak. Zonguldak’a ve Zonguldaklılara özel olarak hazırladığı repertuvarı dinleyicilerle paylaşacak olan Ahmet Özhan, 24 Aralık Salı günü saat 19.00’da BEÜ Merkez Kampüs Spor Salonu’nda sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

“AHMET ÖZHAN KONSERİNE TÜM ZONGULDAKLI SANATSEVERLERİ BEKLİYORUZ”
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, bir sanat ve kültür kenti olan Zonguldak’ta bu türden etkinliklere büyük önem verdiklerini vurgulayarak, “2013 yılı boyunca sürdürdüğümüz kültürel etkinler ile alanlarında en önemli isimleri Zonguldak ve Zonguldaklılarla buluşturduk. Yine bu yıl Aralık ayı içerisinde hazırladığımız kültürel etkinliklerle şehrin ve öğrencilerimizin ilgi ile takip ettikleri bir sanat iklimi oluşturmayı amaç edindik. Aralık ayı etkinliklerimizin ana teması Vuslatın 740. Yıl Dönümü oldu. Bu kapsamda yapılan etkinlikler için görkemli bir kapanış hazırladık; bu kapsamda ünlü sanatçı Ahmet Özhan 24 Aralık 2013 Salı günü saat 19.00’da Üniversitemiz Merkez Kampüs Spor Salonu’nda bir konser verecek. Bu konsere öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz ile tüm Zonguldaklı sanatseverleri davet ediyoruz. Hazırladığımız kültür ve sanat etkinliklerinin Zonguldak’ın kültürel yaşamına katkı sunmasını umuyoruz” şeklinde konuştu.

AHMET ÖZHAN KİMDİR?
‘1960’lı yılların sonlarında İstanbul Belediye Konservatuarı ve Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde müzik eğitimini tamamlamıştır. İlk profesyonel sahne deneyimi 1968 yılında Bebek Belediye Gazinosundadır. Genç yaşta başlayan sahne performanslarıyla Ahmet Özhan 70’li ve 80’li yılların popüler Türk Müziği yorumcusu olarak tanınmıştır. İlerleyen yıllarda zamanın çeşitli üstadlarından birebir istifadeleri olmuş, bu arada plak çalışmalarının yanı sıra, sinema filmleri, televizyon dizi ve konserleri, radyo çalışmaları ile çeşitli televizyon kanallarının müzik programlarında yorumcu, programcı ve yönetmen olarak da görev üstlenmiştir. Bu zaman zarfında onlarca 45’lik plak ve longplay doldurmuş, daha sonra çok sayıda kaset, CD çalışmaları bugüne kadar süregelmiştir. Ahmet Özhan, popüler ve klasik Türk müziğinin yanı sıra, 80’li yılların başından itibaren tasavvuf müziği çalışmaları ile ülkesinde yeni bir akımın da öncüsü olmuş, bu alanda da üretim ve araştırmaları devam etmektedir. 1998 Yılında “Devlet Sanatçısı” unvanı almıştır.’
Kaynak: İHA