Gaziantepliler, Kurtuluş Balosunda Buluştu

Gaziantep’in 25 Aralık’taki kurtuluş yıldönümü İstanbul’da düzenlenen Kurtuluş Balosu ile kutlandı.

Programı organize eden İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Öztan, Gaziantep’in başarı grafiğine dikkat çekerek, “Sanayisi, ticareti ve turizmi ile Gaziantep ön plana çıkmıştır” dedi.


Her yıl geleneksel olarak İstanbul Gaziantepliler Derneği tarafından düzenlenen Kurtuluş Balosu bu yıl da otelde düzenlendi.

Programa, İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, İstanbul Vali Muavini Mustafa Ayhan, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, milletvekili Hasan Özdemir, Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve çok sayıda davetli katıldı.

25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olduğuna dikkat çeken İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, “Geleneksel olarak yaptığımız kurtuluş gecemiz. Bur da hiçbir zaman unutmamız gereken Gaziantep’in bir kurtuluşu vardır. Kolay kolay Gazi ünvanını almadı bu kent. Her yılda bunu yad ediyoruz. Bu yıl 92’nci yılımız. Bunu hiçbir zaman unutmamamız lazım. Zerdali çekirdeğinden ekmek yapan bir şehrin çocukları olduğumuz için dedelerimiz, biz de bugün zerdali çekirdeğinden ekmek yapmaktan hurma kent diye gelmiştir. Bana göre bu da bir başarıdır. Sanayisi ile ticareti ile turizmi ile Gaziantep ön plana çıkmıştır. Her yıl bir araya gelerek bunu yaşamak ve yaşatmak istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA