Bdp Genel Başkanı Demirtaş, Şırnak'ta

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz yolsuzlukların tümünün üstüne gidilmesini baştan beri söylüyoruz ama bu yetmez, paralel yapılarla hesaplaşılması lazım" dedi.

BDP tarafından Cizre ilçesinde düzenlenecek mitinge katılmak üzere bir grup partiliyle Şırnak'a gelen Demirtaş, bir süre önce vefat eden Mehmet Batmaz ve Ayşe Saltan'ın yakınlarını ziyaret ederek, başsağlığı diledi.
Taziye ziyareti sonrası, bir gazetecinin, İstanbul merkezli operasyonla ilgili sorusu üzerine Demirtaş, "Biz yolsuzlukların tümünün üstüne gidilmesini baştan beri söylüyoruz ama bu yetmez, paralel yapılarla hesaplaşılması lazım. Türkiye'de bir derin devlet gerçeği var. Bu paralel yapılar ortaya çıkarılmadığı müddetçe Türkiye'de hiçbir kalıcı çözüme ulaşılamaz ama bu demek değildir ki bu yolsuzluk yapanlar mağdurdur. Yolsuzluk yapanlardan mutlaka hesap sorulması lazım" diye konuştu.

Demirtaş, kurulma aşamasındaki Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (TKDP) ile ilgili soru üzerine, siyasi partilerin çalışma yürütmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Bu partinin yöneticilerinin ilk yaptığı açıklamada kendilerini eleştirdiğini anımsatan Demirtaş, şunları söyledi:
"Gece gündüz hiç durmadan bize saldırsınlar ama yanlış bir yerden başlamışlar. Yine de hayırlı olsun. Bu şekilde giderlerse de halk nezdinde kısa sürede teşhir olurlar. BDP'ye saldırarak, siyasi başarı, Kürt hareketi açısından mümkün değil. Hepsinin artık, bunu görmesi lazım. Kürdistan kurmak istiyorlarsa buna BDP engel değil, kusura bakmasınlar."
Kaynak: AA