'Türkvizyon Şarkı Yarışması Finali'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Türkvizyon, dostluğumuzun, kardeşliğimizin, muhabbetimizin adıdır. Türkvizyon, dilde, fikirde, iş'te birliğin gönül ve müzik diliyle ifadesidir" dedi

Avcı, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Anadolu Üniversitesi BESYO Spor Salonu'nda düzenlenen Türkvizyon Şarkı Yarışması'nın finalinde yaptığı konuşmada, yarışmaya katılanları "2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir"de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Türkvizyon Türk Dünyası Şarkı Yarışması'nın ilkini Eskişehir'de gerçekleştirmenin heyecanını yaşadığını ifade eden Avcı, şöyle konuştu:
"Türkvizyon Türk Dünyası Şarkı Yarışması hepimiz için bir yarışma olmanın ötesinde anlamlar taşıyor. Türkvizyon, dostluğumuzun, kardeşliğimizin, muhabbetimizin adıdır. Türkvizyon, dilde, fikirde, iş'te birliğin gönül ve müzik diliyle ifadesidir. Türkvizyon, gönüller arasındaki köprü. Türk dünyasının sesi, sözü, müziğidir. Bu yarışmanın finalini, yüreğimize, zihnimize düşürdüğü farklı ilhamlarla, çağrışımlarla gerçekleştiriyoruz. Temennimiz ve inancımız o dur ki yarışma gelenekselleşerek nice 10 yıllar Türk dünyasının kültürel zenginliğini, müziğin evrensel diliyle anlatacak. 300 milyona yaklaşan Türk dünyasının kaynaşmasının, kucaklaşmasının en değerli zeminlerinden birisi olacak. Bu zeminin hazırlanmasında büyük emekleri olan Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'na, TÜRKSOY'a, TRT'ye, Türk Müzik Birliği Televizyonu'na, Anadolu Üniversitesi'ne teşekkürü bir borç biliyorum. 28 Mayıs 2011'de Odunpazarı'nda, Eskişehir'in 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olacağı müjdesini veren Sayın Başbakanımıza, hepimiz adına teşekkür ediyorum."

- "Kimsenin yüreğindeki gönül teli kırılmasın"

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ise Eskişehir'in Türkvizyon Şarkı Yarışması ile tarihi bir güne tanıklık ettiğini bildirdi.
Türk dünyası türkülerinin ve şarkılarının bütün Türk dünyasını anlattığını vurgulayan Tuna, şunları söyledi:
"Muhabbetimizin sonsuz olması önemlidir. Kimsenin yüreğindeki 'gönül teli' kırılmasın. Eğer kırılırsa en çok bizim gönlümüz incinir. Gönüllerin birliği tek dileğimiz. Türkvizyon'un logosunu 'anka kuşu' belirledik. Bizim de gayemiz anka kuşu gibi Kafdağı'na varmak ve gönüllere girmektir. Bu şarkı yarışması daha ilk yılında 24 ülkeyi ve 300 milyon vatandaşımızı bir araya getirmektedir. Bu yarışmanın asıl birincisi, Türk dünyası, sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve birliktir."
Türk Müzik Birliği Televizyonu Başkanı Samir Qurbanov da bugünün çok önemli bir gün olduğun değinerek, "Bizler kadar sizler de hayal ettiğiniz bir günü yaşıyorsunuz. Bugün Türk dünyasını dört bir tarafından gelen kardeşlerimiz kültürümüzü sizlerle paylaştı. Geçmişten bugüne kadar uzun bir yol geçirmiş bu kültürün ateşi bu salonu ve bütün dünyayı ısıtıyor. Türkvizyon barış, kardeşlik ve dostluk demektir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Türkvizyon Şarkı Yarışması'nın finalinde 12 ülkeden gelen 12 sanatçı şarkılarını seslendiriyor.
Kaynak: AA