Öğrencilere Microsoft’ta Çalışma Fırsatı

Erciyes Teknopark’ın sponsorluğunda düzenlenen ‘Hackathon’ yarışmasında dereceye giren katılımcılara Microsoft’ta çalışma imkanı sağlanacak.

Öğrencilere Microsoft’ta Çalışma Fırsatı

Erciyes Teknopark’ın sponsorluğunda Kayseri’de ilk defa düzenlenen ‘Hackathon’ yarışmasında başarılı olan yarışmacılara teknoloji devi Microsoft’ta çalışma imkanı sağlanacak. Windows Phone, Windows 8, Android ve İOS platformlarından biri için uygulama hazırlamaya yönelik olan yarışmaya, 10 takımdan oluşan 40 kişinin başvurulduğu bildirildi.

Yarışma hakkında bilgiler veren Erciyes Teknopark görevlisi Hidayet Kiraz, “Bugün burada bir Microsoft hackathon yapılıyor. Hackathon bir kodlama yarışmasıdır. Bu yazılım yarışmasında arkadaşlar kodlamaya başlayacaklar. Burada 10 takım var. 40 kişi mevcut. Bu 40 arkadaş takımlar halinde yarın sabaha kadar en iyi yazılımı geliştirmeye çalışacaklar. Yazılımlarını Microsoft’un bir sistemine yüklüyorlar. Microsoft bunlara gerekli puanlamayı yapıyor. Burada seçilen arkadaşlar bir sonraki aşamada Microsoft’a gidiyorlar” dedi.

Erciyes Teknopark olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgiler veren Kiraz, “Birçok alanda faaliyetlerimiz var. Özellikle üniversitedeki eğitimin ticarileşmesi noktasında birçok akademisyene yardımcı oluyoruz. O akademisyenlerin fikirlerine fon bulunması, fon bulunduktan sonra onların hayata geçmesi, hayata geçen projelere gerekirse patent alınması, hayata geçen projelerde pazarlama desteği gibi faaliyetlerimiz var. Bunun yanında girişimcilik hizmetlerimiz var. Üniversitedeki öğrencilerin ve akademisyenlerin projeleri ile firmalar kurması ve başarılı firmaları kurması için” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA