Nilüfer 5. Tango Festivali

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen "Tango festivali" başladı.

Tangonun anavatanı Arjantin'den usta performans sanatçılarını ağırlayacak festivalin Nazım Hikmet Kültürevi'nde düzenlenen açılış töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer ilçesinde sanatın pek çok alanında etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

İlçede kültür-sanat bilinci oluşturduklarını belirten Bozbey, "Tango Festivalini düzenlediğimiz ilk yıllarda, 'Umarım hep birlikte 20'inci festivali de gerçekleştiririz' demiştim. Görüyorum ki bu hiç de zor bir hedef değilmiş. Geleneksel bir etkinlik oldu. Aşkın dansı tangonun tutkunları, dansçılarımız, Nilüferliler, artık bu etkinliğimizi heyecanla bekliyor" dedi.

Festivale Arjantin, Yunanistan, Rusya ve Azerbaycan'dan usta sanatçıların katılacağını dile getiren Bozbey, Türkiye'nin çeşitli kentlerinden festivale katılan dansçılara, orkestraya ve festivale uluslararası bir nitelik kazandıran sanatçılara da teşekkür etti.
Daha sonra gerçekleştirilen tango gösterisine, Bozbey de eşlik etti.
Festivalde bu akşam, Carlos Gustavo, Battistessa, Bayazıt Akhandou, Veysel Özgür Sağlam, Ricardo Moyano, Alexsander Mekaev ve Göktuğ Varyozdöken'in de yer aldığı "Todo Tango Orkestrası", Fethiye Kültür Merkezi'nde sahne alacak.
Altınşehir Gençlik Merkezi'nde ücretsiz ders ve seminerlerin de yer aldığı festivalde, kendilerine has tango tekniği geliştiren Arjantili Cecilia Garcia ve Serkan Gökçesu da gösteri yapacak.
Festival yarın sona erecek.
Kaynak: AA