Nazilli Belediyesi Tehlikeli Yola Çare Üretti

Nazilli Belediyesi keskin virajları olan Güzelköy’ün girişi itibari ile başlayıp Ketenova, Kahvederesi, Aşağı Yakacık köyleri ve oradan da Alaşehir’e kadar uzanan yol güzergahında bağlantı köprüsü yapıyor.

Nazilli Belediyesi Tehlikeli Yola Çare Üretti

10 metre uzunluğundaki bağlantı köprüsünün yapım çalışmaları Nazilli Belediyesi tarafından başlatıldı. Bahse konu olan ve keskin virajlarla dolu bu yol üzerinde en çok tehlike yaratan mevcut köprünün sağ tarafında yeni köprü inşaatına başladıklarını belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan, Fen İşleri Müdürlüğü İnşaat Teknikeri İsmail Gedik ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Demir eşliğinde yapımı devam eden köprü inşaatı hakkında bilgiler alarak köprünün en kısa süreçte tamamlanıp hizmete başlayacağını söyledi.

Özellikle ilçeye bağlı 3 köyün güzergahı olan yol üzerindeki en keskin virajın bulunduğu dere yatağının üzerindeki mevcut köprünün dar olması ve sık sık kazaların yaşanması nedeni ile yeni köprü yapım çalışmalarını başlattıklarını ifade eden Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Büyükşehir yasasının kanunlaşması ile Nazilli Belediyesinden hizmet almaya başlayacak köylerimizin sıkıntıları ihtiyaçları, istek ve taleplerini belirlemek için sık sık köylerimizi ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerimiz sırasında bizden istenen istek ve taleplerin yanında, eksikleri yapılması gerekenleri yerinde görerek inceleyerek kendimiz de tespit edebiliyoruz. Bu süreç içerisinde neredeyse 9-10 kere bu köylerimize ziyaretlerde bulundum. Ketenova, Kahvederesi, Aşağı Yakacık köylüleri her seferinde can ve mal kaybının çok sık yaşandığı Güzel Köy ‘ün girişi itibari ile başlayıp Ketenova, Kahvederesi, Aşağı Yakacık köyleri ve oradan da Alaşehir’e kadar uzanan yol güzergahındaki en keskin virajın bulunduğu dere yatağının üzerindeki mevcut köprü için biçare olmamızı istediler. Gerçektende dar olan bu köprü dikkatli olunmadığı takdirde bir de bunun yanında merkeze göre daha keskin kış şartlarının yaşandığı bu bölgede olası kazaların önüne geçmek zor görünüyordu. Biz de tüm bu şartları ele alarak mevcut köprü yanında keskin viraj dönemecini de yok edecek yeni köprünün yapım çalışmalarına başladık” dedi.

Köprünün yapımı için yüklenici firmaya Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ihale usulü verilmesinden sonra çalışmaların başlatıldığı köprü 5x5 iki gözlü 10 metre genişliğinde ve 5 metre yüksekliğinde olacak. Menfez köprü ile keskin viraj dönüşü düzlenmiş olacak. Köprünün yapımı Ocak ayı itibari ile bitirilerek halkın hizmetine sunulacak.
Kaynak: İHA