Çobanlar, 'sürü Yönetimi'Sertifikalarını Aldılar

Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Kırşehir İŞ-KUR Müdürlüğü tarafından, çobanlara yönelik 'Sürü Yönetimi Eğitimi' gerçekleştirildi.

Çobanlar, 'sürü Yönetimi'Sertifikalarını Aldılar
Eğitime katılan çobanlara, Malya Tarım İşletmesi'nde düzenlenen törenle sertifikaları verildi

Törenin açılış konuşmasını Malya Tarım İşletme Müdürü Mustafa Gürcan yaptı. Gürcan konuşmasında, ''Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile İşkur tarafından, çobanlara yönelik 'sürü yönetimi' eğitimleri verilmesi konusunda işbirliği yapıldı. Bu çerçevede biz de ilimizde 15 vatandaşımıza, işletmemizde toplam 15 gün eğitim verdik'' dedi.

İşsizliği önleme yolunun mesleki eğitimden geçtiğini söyleyen Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdür vekili Hüseyin Sağlam da, ''İşsizliği önlemenin yolu da mesleksizlik ve mesleksizliği bitirmektir. Mesleksizliğin önüne germek için bütün gayretimizle çalışıyoruz. Bu kapsamda 2013 yılı içerisinde 7 tane eğitim kursu düzenledik 142 kişiye ise sertifika ve iş sahibi yapmış bulunuyoruz ve çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek'' şeklinde konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin ise ''Kırşehir, ticaretin olduğu bir il ve ilimizde eskilere dayanan bir çoban kültürü var ama en çok sıkıntı çektiğimiz nokta ise çoban bulamıyoruz. Bakanlığımız çobanların eğitilmesi konusuna yöneldi. Eğitimli çobanlarla hayvancılığı en üst seviyeye çıkarmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından eğitim görmüş olan çobanlar sertifikalarını aldı.
Kaynak: İHA