Cizreli Muhtarlar, Dedaş İl Müdürü Akıncı İle Görüştü

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir araya gelen ilçe merkez ve köy muhtarları Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) İl Müdürü İlter Akıncı ile görüştü.

Cizreli Muhtarlar, Dedaş İl Müdürü Akıncı İle Görüştü

Cizre Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda muhtarlarla bir araya gelen Cizre Kaymakamı Şenol Koca, DEDAŞ İl Müdürü İlter Akıncı ve DEDAŞ Cizre Şefi Ahmet Ayan, muhtarların sorunlarını dinleyip, sorularına yanıt verdi. Cizre Kaymakamı Şenol Koca’nın başkanlık ettiği toplantıda muhtarlar, ilçe merkezi ve köylerinde meydana gelen elektrik kesintilerinin nedenleri ve alınabilecek önlemlerle ilgili Akıncı ve Ayan’a tek tek soru sordu. Yaşanan kesintilerle ilgili sorunları dile getiren muhtarlar, elektrik kesintilerine bir çözüm bulunmasını istedi. Herhangi bir arıza durumunda bir muhatap bulamadıkları dile getiren muhtarlar elektrik arıza servisine veya yetkililere bir türlü ulaşamadıklarını söyledi.

DEDAŞ yetkilileri ise arıza servisinde tek telefon bulunduğunu ve son dönemde yetersiz kaldığını dile getirdi.

Muhtarların sorduğu soruları tek tek yanıtlayan DEDAŞ Müdürü Ilter Akıncı, uzun kesintilerin sebebinin, yüksek gerilim hatlarının ve trafoların bakım onarım işleri olduğunu ve bir müddet daha bu kesintilerin bu kadar uzun olmamak kaydıyla devam edeceğini kaydetti.

Yeni başlatılan kampanya hakkında da bilgi veren Akıncı, sayaç veya elektrik tesisatında kaçak şüphesi varsa ya da bir nedenden ötürü arızalıysa sayaç hakkında işlem yapılmadan sorgusuz sualsiz akıllı sayaçla sayaçların değiştirileceğini de sözlerine ekledi

Kaynak: İHA